Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

DVO gaat met ongeslagen status richting topper tegen PKC

5 december 2021 om 10:41 Korfbal

BENNEKOM Met de volle winst uit de eerste drie ontmoetingen op zak, start DVO/Accountor komende zaterdag de topper tegen PKC. Want ook bij GG/IJskoud de Beste werd met een groot verschil gewonnen: 19-29.

Het was in Wormer niet de beste wedstrijd van de Bennekommers. ,,Het was inderdaad kwalitatief minder dan tegen DOS’’, begint Richard van Vloten zijn terugblik. ,,Dat had ook met de tegenstander te maken, die achter verdedigde. Daardoor werd het vooral een statische en fysieke wedstrijd. Ook omdat het vaak onduidelijk was wat wel of niet mocht van de leiding, werkte niet mee.’’

,,Groen Geel is op papier een van de mindere tegenstanders, maar heeft wel de ambitie bij de eerste drie in deze poule te eindigen. Wij hadden het in het begin wat lastig, maar dat kwam vooral omdat wij even op gang moesten komen met het scoren. Verdedigend deden wij het best aardig. Toch had de marge die er nu bij de rust was (10-15), groter moeten zijn.’’

KWALITEIT ,,Na de rust werd het verschil nog even drie. Dat had meer met onszelf dan Groen Geel te maken. Uiteindelijk zie je toch het verschil in kwaliteit. In de laatste fase lopen wij nog uit naar tien doelpunten verschil. Een zakelijke overwinning. Wellicht op basis van de hele wedstrijd wat geflatteerd, maar het verschil tussen de twee ploegen is wel tien doelpunten’’, oordeelde de DVO trainer.

Die zag dat Gertjan Meerkerk weer ouderwets op dreef was met tien doelpunten. ,,Ik geloof dat hij wel drie verschillende tegenstanders heeft gehad. Jammer was wel de groene kaart die hij kreeg. Dat vond ik kinderachtig. Bij een stip ging zijn tegenstander voor hem staan. Gert duwde hem weg. Als hij dan toch een kaart krijg, moet de tegenstander voor provoceren ook een kaart krijgen. dat gebeurde niet.’’

Invaller Jeffrey van Huenen mocht zijn eerste minuten dit jaar in de Korfbal League maken. En scoorde direct twee doelpunten. ,,Wij hebben een prima bank. Jeffrey deed het prima. Ik heb hem ook de rest van de wedstrijd laten staan.’’

TOPPER Omdat PKC met hele ruime cijfers van TOP won (35-18), is die ploeg op basis van een beter doelsaldo koploper in de B-Poule. Zaterdag dus in de DVO hal de eerste topper. ,,Een hele interessante krachtmeting. Een peilmoment waar je staat. Kunnen wij met PKC mee? En ook Wim Scholtmeijer van PKC liet weten dat het ook voor hun een mooi meetmoment is.’’

,,PKC heeft veel meer internationals en ervaring dan DVO. Wij komen eigenlijk pas net kijken. De laatste wedstrijden was het verschil al kleiner, maar trokken wij wel elke keer aan het kortste eind. Dat is wel frustrerend. Eens kijken hoever we zaterdag kunnen komen’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpuntenten: Gertjan Meerkerk 10, Chris van Haren 5, Menno van der Neut 4, Koen van Roekel 3, Jeffrey van Huenen en Caitlin Keller 2, Daniëlle Boadi, Annelie de Korte en Roos Scherrenburg 1.