Afbeelding
Theo Beumer

Richard van Vloten blijft bij DVO/Accountor

26 januari 2022 om 08:30 Korfbal

BENNEKOM Richard van Vloten is ook het komende trainer/coach van DVO/Accountor. Het wordt voor de Edenaar zijn vijfde seizoen bij de huidige koploper in poule B van de Korfbal League. Ook ook rechterhand Marc Verbeek blijft in Bennekom actief. Tijdens evaluaties bleek al snel duidelijk dat er voor spelers, staf en Commissie Topsport geen enkele reden was niet met elkaar door te gaan met het succesvolle trainerskoppel. 

,,Ik heb het enorm naar mijn zin”, laat Van Vloten op de clubsite weten. ,,Er staat een talentvolle groep met daarachter een professionele organisatie. De welbekende klik is aanwezig en ik heb het gevoel dat we nog niet klaar zijn.’’ Was er geen interesse van andere clubs?  ,,Ik ben daar niet echt mee bezig geweest. De focus lag en ligt volledig op DVO en continuïteit. Het is mooi om me voor een nog langere termijn te verbinden aan de vereniging.”

Marc Verberk spreekt woorden van gelijke strekking: “We zetten nog steeds stappen en het is heel prettig werken in een professioneel ingerichte organisatie waarin we veel ondersteuning krijgen van vrijwilligers en supporters. Van andere clubs is geen sprake geweest. De intentie vanuit DVO was sowieso al vanaf het begin duidelijk en positief.”

Die intentie is niet verwonderlijk, want er is veel veranderd sinds het duo medio 2018 neerstreek in Bennekom, nadat DVO zich ternauwernood via play-downs tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen had gehandhaafd in de Korfbal League. Na een leegloop waarbij spelers als Marijn van den Goorbergh en Fleur Hoek naar topclubs vertrokken om finales te spelen, kregen de ambitieuze coaches de opdracht mee om een nieuw team te smeden en de weg omhoog in te zetten.

Ze selecteerden flink door vanuit de talentvolle jeugd en voor de balans werden spelers als Adriënne van Ofwegen, Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit aangetrokken. Daarbij werd niet alleen gescout op korfballend vermogen, maar ook op karakter. Minstens zo belangrijk was namelijk een zekere mentaliteitsverandering die Van Vloten en Verberk door wilden voeren. De coaches spraken een grenzeloos vertrouwen uit in hun nieuwe ploeg en cultiveerden een prestatieklimaat waarbinnen de mondigere én hechte spelersgroep zich kon door ontwikkelen. Ook de staf werd verder uitgebreid, randvoorwaarden geoptimaliseerd en het allerbelangrijkste: het niveau van de selectie groeide zienderogen.

Bijna vier jaar na het memorabele drieluik tegen rivaal Dalto ziet het er in Bennekom heel anders uit. Als ongeslagen koploper in de poule is DVO druk bezig zich een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven in de strijd om de play-offs in fase twee van dit Korfbal League-seizoen. Plaatsing daarvoor zou weer een nieuwe bevestiging zijn van de nog altijd stijgende lijn die het Bennekomse topkorfbal sinds de komst van Van Vloten en Verberk ervaart.

De Commissie Topsport is dan ook zeer blij dat beide coaches het traject graag vervolgen. Voorzitter Jeannette Teunissen. ,,De prettige samenwerking en de nog steeds zichtbare vooruitgang – in prestaties, maar eveneens in de algemene ontwikkeling van individu en groep – maken dit trainerskoppel ook volgend jaar het juiste duo voor de gestelde ambities van DVO. Ries, Marc en ik hebben veelvuldig contact over de route die we bewandelen. Als eindverantwoordelijke ben ik dan ook heel blij dat we deze samenwerking continueren en ben ik benieuwd waar dit alles tot zou kunnen gaan leiden.”

Verberk durft het wel aan om het ultieme te benoemen: ,,Ik ben nieuwsgierig of we daadwerkelijk voor Ahoy kunnen spelen. Zelf hebben we daar alle vertrouwen in!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie