Melvin van der Voort rechts heeft er zin.
Melvin van der Voort rechts heeft er zin. SWPN

Melvin van der Voort start in IDM Supersport 300

28 februari 2020 om 13:42 Overig

EDE Met trots heeft Melvin van der Voort (Melvin Racing) heeft met trots de plannen bekend gemaakt voor het seizoen 2020.

De jonge Edenaar zal ook komend seizoen voor SWPN (Stichting Weg Promotie Nederland) rijden in de IDM Supersport 300 klasse. Het doel van de 14-jarige coureur is om de stijgende lijn van vorig jaar door trekken naar goede resultaten in 2020.

Melvin van der Voort zal net als vorig jaar gaan rijden op een Yamaha R3. Ricardo Brink (IDM Superbike) en Sander Kroeze (IDM Supersport 600) zijn de teamgenoten. Het SWPN-team krijgt ondersteuning van Yamaha Motor Europe branche Nederland, waardoor de coureurs over een sterk pakket kunnen beschikken.

PRESTATIES Melvin liet in 2019 een sterke indruk achter als jongste rijder in het IDM Supersport 300 veld. Het was voor de Edese ook zijn eerste jaar op de grote circuits. Gedurende het seizoen wist hij met de Yamaha R3 de aansluiting te vinden met de kopgroep. SWPN wil met de jonge rijder deze ingeslagen koers doortrekken in het competitieve kampioenschap.

In maart gaat SWPN met de drie coureurs testen in Spanje. De eerste IDM Supersport 300 wedstrijden zijn in het weekend van 20 t/m 22 mei op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Melvin racet in augustus ook tijdens twee IDM-evenementen op het TT Circuit Assen, waaronder tijdens de goed bezochte Gamma Racing Day.

REACTIE ,,Vorig jaar was mijn eerste seizoen op de grote circuits. De Yamaha R3 bleek mij enorm goed te liggen. Door SWPN heb ik in 2019 flinke stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en daarom ben ik erg blij dat we dit jaar samen verder kunnen groeien. De professionaliteit van SWPN met de ondersteuning van Yamaha is een hele sterke combinatie. We gaan ervoor om de ingeslagen weg van 2019 door te trekken naar sterke resultaten in 2020", aldus Melvin van der Voort.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie