Kopman en hoffotograaf Rinus van der Molen (links) sleepte het winnende punt binnen voor BSV 1.
Kopman en hoffotograaf Rinus van der Molen (links) sleepte het winnende punt binnen voor BSV 1. Martin Markering

Mooie overwinningen viertallen BSV Bennekom

4 maart 2020 om 08:24 Overig

BENNEKOM Het eerste viertal van schaakclub BSV Bennekom kreeg buurman Veenendaal op bezoek en het tweede de verre vrienden uit Millingen aan de Rijn. De strijd begon vredelievend met een ietwat gelukkige remise van Joop de Bruin op bord 3 van BSV 2.

Net als in Millingen speelden de twee kemphanen een wilde partij, waarbij de Millingse kant waarschijnlijk had moeten winnen, maar waar De Bruin inventief verdedigde. Het leverde vijftig procent van het resultaat van de vorige keer op. Daarna waren het louter enen voor BSV 2.

COUNTERSCHAAK Jaap van Donkelaar speelde zijn bekende counterschaak. Niet te veel doen totdat de tegenstander dat wel doet en dan meedogenloos de foutjes afstraffen. Albert Smit speelde een mooie wild west- partij. Beide spelers schuwden de krachtzetten niet, maar Smit wist de vroeg gewonnen pionnen uiteindelijk te gelde te maken.

Sjoerd de Rave speelde een mooie pot, maar maakte het zichzelf nog erg lastig. Uiteindelijk speelde hij het secuur genoeg. Een mooie 3,5-0,5 winst.

EERSTE In het eerste speelde invaller Hans Gillet een moeilijke partij. Hij leek lang goed te staan, maar de tegenstander nam het heft over en won een pion. Nadat Gillet een mooie kans op remise mistte, kon hij de koning omleggen.

Dick Brehen speelde op bord 4 de opening goed en kwam overweldigend te staan. Hij kon echter niet helemaal doordrukken en pionwinst bleek uiteindelijk net niet genoeg voor het volle punt. Gerhard Bakker op bord 3 speelde een ingewikkelde partij, maar wist uiteindelijk een dame tegen toreneindspel te bereiken, dat na enig schuifwerk gewonnen werd.

EINDDOEL Rinus van der Molen had het lang zwaar op bord 1, maar toen zijn tegenstander niet daadkrachtig was en ook nog eens zijn eigen pionnen vastzette, wist Van der Molen het eindspel fraai naar zijn hand te zetten. Een mooie 2,5-1,5 overwinning op het sterke Veenendaal.

INTERNE In de interne competitie speelde Noël Bovens een moeizame remise tegen Gary Dinsbach die iets te hebberig was in een mooie stelling. Teunis Bunt won geroutineerd de ongelijke strijd met Michael Issa en Martin Markering werd door Teun Alting niet gestraft voor wat slap openingsspel. Het moet gezegd worden dat hij daarna het middenspel voortvarend aanpakte en Alting weinig kans meer gaf.

John Riksen plaatste een mooi kwaliteitsoffer met zwart tegen René Bakker. Het won aan alle kanten, maar toen Riksen dat niet direct deed, wist Bakker een remisestelling te bereiken, maar liet hij zich in tijdnood pardoes mat zetten.

LEIDING Riksen blijft aan de leiding, op de voet gevolgd door Bunt. Markering volgt op gepaste afstand op plek drie. In groep B blijft Rinus van der Molen aan de leiding.

Bron: BSV Bennekom

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie