Er zijn wel een aantal voorwaarden, waaronder dat alleen in de buitenlucht gesport mag worden.
Er zijn wel een aantal voorwaarden, waaronder dat alleen in de buitenlucht gesport mag worden. Sportservice Ede

Edese kinderen tot en met 18 jaar kunnen weer sporten

29 april 2020 om 07:30 Overig

EDE Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. De gemeente Ede geeft gehoor aan de oproep van het kabinet Rutte om sportactiviteiten te faciliteren en te organiseren, altijd onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van de sportaanbieders. Ede wil dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.

Jan de Boer

Aan het sporten zijn wel regels verbonden. Verenigingen zijn vrij om wel of geen aanbod op te starten. Het opstarten van een activiteit heeft geen enkel gevolg voor subsidie of de aangekondigde compensatiemaatregelen. Het gaat alleen om de buitensport, alle binnensportaccommodaties en zwembad De Peppel blijven dicht. Ook kleedkamers, kantines en toiletgebouwen blijven dicht.

Aanbieders mogen op de accommodatie kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder samen laten sporten. Aanbieders mogen op accommodatie jongeren van 13 tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder buiten sporten met elkaar, mits op 1,5 meter afstand van elkaar.

GEEN TOESCHOUWERS Activiteiten voor iedereen ouder dan 18 jaar zijn niet toegestaan. Evenmin zijn toeschouwers toegestaan: alleen sporters en begeleiders mogen aanwezig zijn op de buitensportaccomodaties. Er mogen geen evenementen of wedstrijden zijn, er mogen alleen trainingen gegeven worden. De aanbieders van de sportaccommodaties zijn hoofdgebruiker en voeren het sleutelbeheer. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de sportaccommodatie.

Na afloop van de trainingen moet het complex afgesloten worden. Aanbieders zoeken als het om een gemeentelijke accommodatie gaat afstemming met Sportservice Ede in verband met groot onderhoud en de beschikbaarheid van de velden. De aanbieders zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten.

Voor jongeren boven de 18 jaar blijft het verboden om in kleine groepjes samen te sporten in de openbare ruimte, individueel mag wel. Voor wat betreft de openstelling van de buitenzwembaden, verwacht Ede begin volgende week regionaal uitsluitsel te krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie