Teamleider Erwin van Hierden DES Lunteren
Teamleider Erwin van Hierden DES Lunteren Eip Janssen

Ereklasser DES Lunteren kan aan de bak

5 augustus 2020 om 10:01 Overig

LUNTEREN De dammers van DES Lunteren ingedeeld in de Ereklasse (hoogste en sterkste klasse die de damwereld kent) kunnen de borst nat maken.

Eip Janssen

Nadat de landelijke dambond (KNDB) eerder de indeling voor het seizoen 2020/2021 bekend maakte is nu ook het programma vrijgegeven.

,,Het speelprogramma is voor DES Lunteren niet onaantrekkelijk. We starten met een thuiswedstrijd tegen het Arnhemse CTD. Ook krijgen we nationale topploegen Hijken DTC en VBI Huissen in Lunteren op bezoek. Een uitdaging”, opent DES voorzitter Jaap Heij.

Maar voor het seizoen op 19 september van start gaat moet er in verband met het coronaprotocol dat de KNDB heeft vervaardigd nog wel het nodige gebeuren in het eigen clubhuis De Schuifeldam.

,,Er wordt op dit moment hard aan gewerkt. Het is niet alleen coronaproof maken van het de speellocatie. We nemen gelijk wat andere voorzieningen mee. Mede om het speellokaal wat meer geluiddempende te maken.”

Maar ook de teamleiders hebben van de dambond wat huiswerk meegekregen.

,,In veel clublokalen is het passen en meten om de tientallen op anderhalve meter van elkaar achter een dambord te zetten. Dat is ook bij ons waar zowel het eerste als tweede gelijk thuisspelen een probleem. Komend seizoen gaat het aantal spelers terug naar een achttal. Dat betekent bij het eerste team met potentieel elf spelers dat teamleider (Erwin van Hierden archieffoto, red.) elke wedstrijd een keuze moet maken. Maar misschien is er ook een voordeel aan deze maatregel. DES Lunteren is een club die het van eigen leden moet hebben. Geen betaalde spelers die even worden ingevlogen. Dan is het soms lastig als een of meerdere spelers om hun moverende redenen een wedstrijd niet kunnen. Dat werkt ook in de lagere teams door. Dat is met twee of drie extra spelers bij elk team nu geen probleem”, aldus Heij.

Het speelprogramma is als volgt: DES Lunteren - CTD Arnhem (19/9), Damcombinatie Fryslân - DES Lunteren (3/10), DES Lunteren - Van Stight Thans 2 (17/10), Van Stight Thans 1 - DES Lunteren (14/11), DES Lunteren - Denk en Zet Culemborg (28/11), Damlust - DES Lunteren (12/12), WSDV - DES Lunteren (9/1), DES Lunteren - VBI Huissen (23/1), Constant Charlois - DES Lunteren (6/2), DES Lunteren - Hijken DTC (20/02) en Witte van Moort - DES Lunteren (6/3).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie