Archieffoto
Archieffoto Kimberley Bos

Weer eremetaal voor ontketende Kimberley Bos

11 december 2020 om 17:08 Overig

EDE (ANP) Kimberley Bos uit Ede is opnieuw als tweede geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd skeleton in het Oostenrijkse Igls. Nadat de uitslagen van de eerste heat ongeldig waren verklaard, moest de 27-jarige skeletonster in de tweede heat alleen de Russische Elena Nikitina voor zich dulden.

Bos was in Igls sneller dan de Oostenrijkse Janine Flock, die de eerste twee wereldbekerwedstrijden had gewonnen. Alleen op Nikitina stond geen maat. Met haar tijd van 53,74 seconden was de Russin 0,28 seconde sneller dan Bos en 0,45 seconde sneller dan Flock en de Duitse Tina Hermann.

Het betekende voor Bos haar derde podiumplaats in drie wedstrijden. Bij de twee wereldbekers in het Letse Sigulda eindigde ze als tweede en derde. Met haar tweede plaats in Igls evenaarde Bos haar beste resultaat in de wereldbeker.

,,Ik ben heel blij met deze zilveren medaille”, zegt Bos. ,,Dit is toch een mooie bevestiging voor mijzelf en het team. In Letland zagen we natuurlijk al dat het goed ging, maar het is fijn om het ook op een andere baan bevestigd te krijgen.”

De uitslagen van de eerste heat in Igls, nabij Innsbruck, werden geschrapt omdat er te veel onregelmatigheden waren. Door harde wind waaide er veel sneeuw op de baan.

In de wereldbekerstand blijft Bos tweede achter Flock. De Oostenrijkse heeft 650 punten, Bos volgt met 620. Nikitina staat derde met 587 punten. Volgende week vrijdag staat voor de skeletonsters weer een wereldbekerwedstrijd op dezelfde locatie op het programma. Met een betere start hoopt Bos dan de Russin te kunnen verslaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie