Rick den Hartog (rechts) brengt kartsport omhoog
Rick den Hartog (rechts) brengt kartsport omhoog Familie Den Hartog

Den Hartog Racing jaagt ambitie achterna

4 februari 2021 om 16:51 Overig

EDE ,,De huidige lockdown raakt ook de sportwereld, waaronder de kartsport. Het raceteam van Den Hartog Racing kan al maanden niet aan de start van wedstrijden verschijnen en sinds december wordt er ook nauwelijks getraind”, laat Rick den Hartog weten.

Eip Janssen

,,We zitten echter niet stil en zijn goed voorbereid om direct weer aan de slag te gaan zodra het kan. Zo’n 160 deelnemers van onze kartlessen wachten met smart wanneer ze weer kunnen beginnen met trainen op de 10 aangesloten kartbanen (Apeldoorn, Enschede, Veenendaal, Nijmegen, Rucphen, Delft, Amsterdam, Tilburg, Lemiers-Vaals en Breda). We hadden gehoopt deze deelnemers (waaronder veel nieuwe kinderen) al eerder te verwelkomen. Toch denk dat karten verantwoord en veilig kan. De kartsport is een sport waarbij voortdurend voldoende afstand gehouden kan worden.”

Rick den Hartog is volop bezig zijn raceteam voor te bereiden op het nieuwe kartseizoen.

,,Ik hoop dat dat vanaf maart weer voorzichtig kan. Het 2020 seizoen is nog niet eens afgelopen, maar we kijken alvast naar een nieuw racejaar. Het maakt de karters eigenlijk niet uit waarvoor we rijden, als we maar weer mogen rijden. Op dit moment zijn de teamleden druk met conditie- en krachttraining, het verbeteren van reactievermogen en online racen”, gaat Den Hartog verder.

Het online racen (simracen) neemt een vlucht in deze tijden van corona. Er wordt vanuit huis geracet op racespellen. De Race Academy van Den Hartog Racing gaat hier ook op inspelen, maar moeten de puntjes nog op de bekende ‘i worden gezet.

,,Dit is echt een compleet andere tak van sport, wat een compleet nieuwe mogelijkheid biedt om de kart- en autosport toegankelijker te maken. En online racen is professioneler en uitdagender dan gedacht. Een fantastische toevoeging aan de huidige kart- en autosport”, besluit Rick super enthousiast.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie