De Edese karters Niek de Graaf en Tim van der Heiden
De Edese karters Niek de Graaf en Tim van der Heiden via Rick den Hartog

Den Hartog Racing team kijkt positief terug op bizar seizoen

Overig

EDE Het eerste seizoen dat het Den Hartog Racing team actief is in het Nederlands Kampioenschap Huurkarts verloopt wel heel bijzonder.

Eip Janssen

,,Helaas werd dit seizoen een gatekaas vanwege alle corona maatregelen. Er zijn op dit moment vijf ronden verreden, waarin onze jonge coureurs voortdurend goede progressie lieten zien. Elke wedstrijddag zijn er podiumplaatsen gescoord, wat natuurlijk een goede motivatie geeft. Sinds halverwege september zijn alle wedstrijden afgelast of uitgesteld en op dit moment hebben we geen idee wanneer we weer in kunnen stappen om te racen. We hopen het seizoen nog af te kunnen maken in begin 2021”, blikt trainer/coach Rick den Hartog terug. 

Het team bestaat dit seizoen uit een aantal jonge talentvolle karters. 

,,De resultaten zijn over het algemeen positief. Maar tegelijkertijd omdat het seizoen 2020 nog niet is beëindigd ook wat onduidelijk.”

Bij het NKH Kids (totaal 28 rijders) neemt Bas van der Hout (Rozendaal) een vierde plaats in het tussenklassement in.

,,Hij is leider in het rookies klassement”, vult Den Hartog aan. Een ‘Rookie’ is een term die in de sport gebruikt wordt voor een jongere deelnemer of nieuwkomer of een sporter die in zijn debuutjaar zit.


De uit Woudenberg afkomstige Owen Dudok van Heel staat dertiende en zesde in het rookies klassement. Twee plaatsen lager vinden we Max Storm uit Rhenen terug.

Bij het NKH (totaal 69 rijders) war meer geroutineerde karters staat Edenaar Niek de Graaf op plaats 28. 

,,Hij is wel vijfde bij de masters. Zijn teamgenoten Lars van Ravenswaaij (Veenendaal) en Edenaar Tim van der Heiden volgen hem op de voet. De uit Woudenberg afkomstige Jamy van den Berg vinden we terug op plaats 41. 

,,Daar moet ik wel bij zeggen dat hij de eerste twee races bij de kids heeft gereden. Dus met twee races minder een goede prestatie”, ligt Rick den Hartog toe.

RACE ACADEMY ,,We hoeven gelukkig niet stil te zitten, want trainen mag nog wel. Onze coureurs trainen dan ook extra veel gedurende de Race Academy van Den Hartog Racing. In september zijn we gestart met wekelijkse kartlessen op zes kartbanen in Nederland (Enschede, Apeldoorn, Veenendaal, Nijmegen, Breda en Tilburg) en daar zijn onze rijders dan ook veel te vinden”, gaat de enthousiaste Rick den Hartog verder.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)


Het kartteam Den Hartog Racing blijft volgend seizoen in takt  (Foto Theo Beumer)

Hij vertelt dat de Race Academy verder wordt uitgebouwd. ,,Dat is bijvoorbeeld op de ijskartbaan van IceKart Rucphen, een unieke locatie waar behendigheid belangrijker is dan snelheid. Driftend over het ijs leren de pupillen van de kartlessen hoe ze een snellere rondetijd kunnen noteren.”

NIEUWE SEIZOEN Hoewel in coronatijd nog veel ongewis is staat de blik al richting het volgend seizoen 20211 afgesteld. ,,Je moet vooruitkijken. Er is nog niet bekend wanneer we weer mogen starten met wedstrijden en waar. Ik hoop dat dat het voorjaar 2021 zal mogen zijn. Mooi nieuws is ook dat mijn aanpak ertoe heeft geleid dat alle teamleden ook volgend seizoen verbonden blijven aan Den Hartog Racing. Niet alleen de coureurs maar ook ik kan niet wachten tot er groen licht komt. Maar begrijp ook dat ‘safety first’ dus de gezondheid van ons alle voorgaat”, sluit de Edese eigenaar Rick de Hartog af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie