Afbeelding
Screenshot NOS

Kimberley Bos op WK stuk sneller dan gisteren; zesde tijd van de dag

12 februari 2021 om 09:56 Overig

EDE Kimberley Bos heeft vrijdag in de derde heat van het WK skeleton haar snelste tijd van dit wereldkampioenschap neergezet. In een keurige run zette Bos 58.55 op de klokken, de zesde tijd van de dag. Voor haar klassering in de stand maakt het echter niet veel uit, daarin neemt de Edese nog altijd de veertiende plaats in.

Het WK bestaat uit twee dagen, ook gisteren waren er al twee runs. Dat leverde Bos een teleurstellende veertiende plaats op in het klassement. In haar eerste heat zette ze een tijd van 59.10 seconden neer, in de tweede afdaling was ze met 59.62 seconden iets minder snel. ,,In beide runs maakte ik wel een grote fout die helaas veel tijd heeft gekost”, aldus Bos gisteren.

TEVREDEN De omstandigheden in Altenberg zijn vrijdag een stuk gunstiger dan donderdag. Waar er donderdag nog sprake was van sneeuw en druilerig weer, is het vandaag stralend helder weer. Dat zie je terug in de tijden, de meeste deelnemers zijn sneller dan gisteren. Dat geldt ook voor Bos, die met 58.55 ruim een halve seconde sneller was dan haar snelste run van gisteren. Na afloop maakte Bos dan ook een tevreden indruk. 

Na drie runs staat ze op een totaaltijd van 2.57,27, goed voor de veertiende plek. Daarmee heeft ze zich geplaatst voor de vierde en laatste heat, die later vanochtend gesleed gaat worden. Mogelijk kan de Edese daarin nog wat plekjes stijgen, de verschillen met de nummers dertien en twaalf zijn klein.

ACHTSTE Bos deed al vier keer eerder mee aan het WK skeleton. Bij haar eerste deelname in 2016 werd ze direct achtste van de wereld. Die prestatie verbeterde ze tot nu toe nog niet. In 2017 werd de Edese veertiende, gevolgd door een dertiende (2019) en vijftiende (2020) plaats.

Dit seizoen betekende de echte doorbraak van Bos in het internationale skeletonveld. In de wereldbeker haalde ze drie zilveren en twee bronzen medailles. In het eindklassement werd ze derde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie