DES Lunteren wacht op het startsignaal
DES Lunteren wacht op het startsignaal Eip Janssen

Hoofdmacht DES Lunteren wint Crum-Niels damtoernooi

5 september 2021 om 10:18 Overig

LUNTEREN Het damseizoen staat weer voor de deur. In een volledig coronaproof club lokaal De Schuifeldam traden DES Lunteren, VBI Huisen en WDSV aan voor het traditionele Crum-Niels damtoernooi.

Eip Janssen

,,De dammers snakken weer naar officiële wedstrijden. Normaal gesproken wordt dit toernooi bij ereklasser VBI Huissen gehouden. Deze keer nam DES Lunteren de organisatie voor haar rekening. Een voor de aanwezige dammers goede voorbereiding op de nationale damcompetitie”, licht DES Lunteren voorzitter Jaap Heij toe.

STRIJD De ereklassers DES Lunteren en VBI Huissen wonnen beiden de eerste vier wedstrijden. Een echte finale was het gevolg. ,,Daar hoop je op. Maar het is altijd afwachten of een van deze twee sterke ploegen niet ergens een misstapje maakt. De toernooiwinst werd echt in de laatste wedstrijd beslist”, kijkt organisator Heij tevreden terug.

De bij DES Lunteren spelende voormalige BDV (Bennekom) topper Bert van Harten zet zijn team op een 2-0 voorsprong door winst op Willem Hoek (VBI Huissen). Teamgenoot Mark Sanders remiseert. De ongeslagen gebleven teamleider Erwin van Hierden weet ondanks stevige tijdnoot in een moeilijke stand de winstweg te vinden. De Huissenaren doen wat terug doordat invaller Arjan van Galen onderuitgaat. Hij verving in de laatste wedstrijd de sterke Henk Klarenbeek.

,,Het deerde ons (DES Lunteren) al niet meer. De winst was binnen. Een mooie opsteker voor de komende competitie. Erwin van Hierden (DES Lunteren) bleef met 5 winstpartijen ongeslagen en werd topscorer. De start is op 18 september tegen CTD uit Arnhem. De Lunteranen beginnen met een thuiswedstrijd”, sluit Heij af.

Eindstand Crum-Niels damtoernooi:

1.DES Lunteren 1 5-10 31 Bordpunten

2.VBI Huissen 1 5-8 34 BP

3.VBI Huissen 2  5-5 18 BP

4.DES Lunteren 3 5-4 14 BP

5.WSDV Wageningen 1 5-3 14 BP

6.DES Lunteren 2 5-0 8 BP

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie