Bram Koning (nummer 16) met een dunk.
Bram Koning (nummer 16) met een dunk. Jeroen van den Beemt

BCE’78 boekt derde overwinning op rij

10 oktober 2021 om 12:23 Overig

EDE BCE ’78 blijft in de tweede divisie basketbal op koers. De derde zeg op rij na een goede wedstrijd tegen Amical met een score van 98-61.

De Edese basketballers nemen in de tweede divisie de tweede plaats in en is net als de eerstkomende tegenstander BC Utrecht Cangeroes nog zonder puntverlies.

BCE’78 schoot met grote snelheid uit de startblokken en pakte al snel de voorsprong. Het thuisteam was gefocust en alles leek raak te gaan. Yannick van der Zalm pakte in het eerste kwart alleen al 10 punten, op de voet gevolgd door Dami?l Ermen met 9 punten. De combinatie van het snelle omschakelen na het veroveren van de bal en het sterke finishen onder de basket en op afstand zorgde voor een comfortabele 28-12 voorsprong.

In het tweede kwart verloor BCE’78 de grip op Amical, dat onafgebroken 9 punten kon goedmaken. ,,Coach Martijn Veldwiesch zag de focus van zijn team verslappen en pakte een nodige time-out”, aldus BCE ’78 woordvoerder Jeroen van den Beemt. Na deze time-out herpakte de thuisclub zich weer. Michel van den Hoven en Richard Boter zorgden dat BCE ’78 de voorsprong uitbouwende. ,,Met zijn bekende signature move, de diepe driepunter, maakte Thijs Dueck er 53-31 van, waarmee BCE ’78 ging rusten.” In het derde kwart gingen de scores over en weer. Coach Martijn Veldwiesch zag het als volgt: Het gat konden we slaan in de eerste helft, maar na de rust werd het team nonchalant in de verdediging, waardoor Amical zich terug in de wedstrijd kon spelen. Hierdoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk, wat erg frustrerend was.” Met scores van de topschutters van de wedstrijd te weten Mark Bierhof en Michel van den Hoven, werd een ruime voorsprong behouden maar niet uitgebouwd. De tussenstand was nu 71-49.

Richard Boter (nummer 9) met een sterke drive naar de basket, terwijl hij wordt belaagd door Amical. Foto: Jeroen van den Beemt

In het laatste bedrijf begon BCE’78 zoals het het eerste kwart ook begon. Met hoge snelheid en veel scores. Richard Boter, Yannick van der Zalm en Dami?l Ermen wisten zich in de eerste helft van het vierde en laatste kwart te onderscheiden, maar was het juist Mark Bierhof die in de laatste minuten van de wedstrijd het publiek tot groot applaus bracht. Bierhof wist met vier driepunters in vier opeenvolgende aanvallen te scoren. ,,Het werd vol ongeloof gevolgd door de supporters, die deze traktatie aan het slot niet meer hadden verwacht. Amical wist onze basketballers nog net onder de 100 punten te houden. De eindstand 98-61 was duidelijk”, glunderde Jeroen van den Beem na afloop.

BCE ’78 speelt zaterdag 30 oktober in Utrecht, op bezoek bij de Utrecht Cangeroes. Een wedstrijd waarin de koppositie voor beide ploegen op het spel staat. De wedstrijd in Utrecht begint om 21.00 uur.