Afbeelding
Ted Walker

HV Reehorst wint en gaat door naar volgende bekerronde

12 oktober 2021 om 23:06 Overig

EDE HV Reehorst heeft in de bekerstrijd een 30-22 overwinning behaald bij het een klasse lager spelende Lichtenvoordse Erix.

door Eip Janssen

,,De beginfase ging nog wel gelijk op. Mede omdat HV Reehorst in een te laag tempo speelde. Na de 8-8 werd de turbo ingezet. Het leek wel alsof de ploeg van de tweede naar de vijfde versnelling overschakelde”, keek HV Reehorst trainer/coach Sander Barents terug.

Hij zag zijn ploeg uitlopen naar een 13-8 voorsprong. Dat gat bleef tot de rust bestaan en met 14-9 werd gewisseld.

,,Het duurde even voordat we weer in het ritme zaten. Hoewel we een aantal goede kansen lieten liggen liep HV Reehorst uit naar een 24-16 voorsprong. Een mooi moment om spelers die dit weekeinde wat minder speeltijd hadden gekregen nu in te zetten. Uiteindelijk stokte de teller bij een verdiende 3-22 zege voor de Edese handballers”, oordeelde Barents.

De Edese handbalcoach ziet de bekerstrijd niet als een vluchtig tussendoortje.

,,Ik neem de bekerstrijd zeker serieus. Het geeft mij gelegenheid de gehele selectie wat meer speeltijd te geven. Maar zeker als we verder in de bekerstrijd komen zal de tegenstand zwaarder worden. Dan komt de ploeg wat meer onder druk te staan. Ik hoop dat zij daarvan leren want in de competitie zal dat ook gebeuren. En wij willen met HV Reehorst echt een woordje meespreken in de tweede divisie”, besluit Sander Barents.

HV Reehorst komt zondagmiddag weer in actie voor de competitie. In Emmer-Compascuum is H.V.C. de tegenstander.

 Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie