HV Reehorst zoekt een nieuwe trainer.
HV Reehorst zoekt een nieuwe trainer. PR HV Reehorst

HV Reehorst moet op zoek naar nieuwe coach

26 november 2021 om 10:07 Overig

EDE HV Reehorst trainer/coach Sander Barents vertrekt bij de Ede handbalclub.

door Eip Janssen

,,Ik was eigenlijk al van plan vorig seizoen te stoppen. Niet omdat het me hier niet bevalt. Integendeel, een fijne club met een goed selectie. Maar mijn werkzaamheden maken de combinatie met het trainerschap bijna onmogelijk. Mede omdat de competitie door de corona perikelen stil kwam te liggen vond ik stoppen op dat moment ongepast”, reageert Barents. De inwoner van Venray draait met zijn team in de landelijke tweede divisie in de kopgroep mee. Laten we zaterdagavond in Emmercompascuum koploper D.O.S. struikelen doen we dat voor de zoveelste keer. Tegen koplopers halen we vaak het beste uit onszelf naar boven”, lacht de trainer.

,,We waren op de hoogte van het vertrek van Sander Barents. Maar ook in de overtuiging dat dat op zijn inzet en enthousiasme voor het team geen invloed had. Vorige week zaterdag voor de topper tegen koploper Vios (27-21 winst) kwam hij om half vijf ’s-Middags uit Amerika op Schiphol aan. Toch wilde hij per se het team coachen. Dat tekent zijn instelling maar ook samenwerking met het team”, laat HV Reehorst voorzitter Leo de Wit weten. ,,Ik vond dat normaal. Natuurlijk was ik vermoeid maar na zo’n mooie winst is het ritje naar Venray toch ontspannend”, vult Barents aan.

Zowel De Wit als Barents zijn ervan overtuigd dat er een goede selectie met goede vooruitzichten staat. ,,Bestuurslid technische zaken Jeff de Quay gaat op zoek naar een opvolger voor Sander. Dat moet lukken. Wellicht dat de eerste sollicitaties binnenkort al op de mat liggen”, sluit Leo de Wit af. ,,Ik denk dat mijn opvolger er zeker geen spijt van krijgt. Uiteraard zal ik als dat wenselijk is mijn kennis over de club en selectie graag delen”, vult Sander Barents tot besluit aan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie