Skeletonster Kimberley Bos uit Ede.
Skeletonster Kimberley Bos uit Ede. Viesturs Lacis

Hernieuwde samenwerking Kimberley Bos en Ede Stad.nl: nieuwe columns op komst

Overig

EDE Het was nagelbijten, ongeveer vier jaar geleden. Kimberley Bos moest dagenlang wachten op een beslissing van NOC*NSF of ze naar de Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang mocht. De Edese skeletonster schreef destijds al een column over haar belevingen bij Ede Stad.nl. Uiteindelijk mocht ze haar koffers pakken.

Hoe anders is de situatie vier jaar later? Met een wereldbeker en Europese titel op zak is Bos één van de favorieten op de Olympische Spelen in Beijing. Eén verandert echter niet: ook tijdens deze Spelen houdt Bos haar Edese thuisfront op de hoogte van haar belevenissen. Wederom werken Kimberley Bos en Ede Stad.nl exclusief samen in de vorm van een column.

Bos vertrekt eind januari vanuit Nederland naar de Chinese hoofdstad. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari staan daar vier afdalingen van de Olympische baan gepland. ,,Als lokale Edese krant volgen we Bos al jaren.’’, zegt Boy Imminck namens de sportredactie van Ede Stad.nl. ,,In het traject naar de vorige Olympische Spelen en ook op het evenement zelf, kon Kimberley onze lezers door de column goed op de hoogte houden. Bij deze Spelen, waar amper publiek en journalisten aanwezig zijn vanwege de coronapandemie, is deze samenwerking nog waardevoller. Bos geeft ons een inkijkje in haar voorbereiding en ook in het Olympisch dorp. We zijn benieuwd naar wat ze allemaal meemaakt.‘’  

Ook Bos is enthousiast over de samenwerking: ,,Met heel veel plezier heb ik vier jaar geleden blogs geschreven over mijn aanloop naar en deelname aan mijn eerste Olympische Spelen. Deze Spelen gaan door de omstandigheden heel anders worden, maar ik kijk er absoluut onwijs naar uit en hoop een goede prestatie neer te zetten. Het lijkt me leuk om de lezers via een soort dagboek op de hoogte te houden van mijn reis en al mijn belevenissen.”

De eerste columns van Bos is komende donderdag (26 januari) te lezen op Ede Stad.nl.

advertentie