Burgemeester Verhulst en de onderscheiden Dirk van Wikselaar
Burgemeester Verhulst en de onderscheiden Dirk van Wikselaar Eip Janssen

Dirk van Wikselaar Lid in de Orde van Oranje-Nassau

25 maart 2022 om 21:15 Overig

HARSKAMP Dirk van Wikselaar uit Harskamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem op vrijdag de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. 

De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van zijn afscheidsreceptie bij de voetbalvereniging SV Harskamp.

Dirk werd in de zomer van 1970 lid van SV Harskamp. Hij begon met het voetbalspel bij de junioren. Hij voelde zich al snel thuis en werd op twintigjarige leeftijd gevraagd om zitting te nemen in het dagelijks bestuur van de sportvereniging. Na zestien jaar secretaris te zijn geweest heeft Dirk de voorzittershamer opgepakt, die al ruim drie jaar op de bestuurstafel lag. Hij werd de elfde voorzitter van SV Harskamp.


Dirk van Wikselaar verrast maar ook trots op deze onderscheiding                                                           foto: Eip Janssen

Naast zijn bestuurlijke taken heeft Dirk binnen de vereniging zo ongeveer elk denkbare functie verricht van schoonmaker tot scheidsrechter. Nu is hij het vaste gezicht van de vrijdagmiddagploeg, die wekelijks onderhoudsklussen verricht bij de accommodatie.

Dirk heeft ook in het bestuur gezeten van De Spil en de Belangen Edese Voetbalverenigingen. Verder is hij al jaren vrijwilliger bij de stichting Tractor Pulling Harskamp, tijdens de viering van Koningsdagen en het uitje van het Harskampse senioren-comité.

Dirk is een enthousiaste man met het hart op de juiste plaats, waarin het ‘rood-zwart’ van SV Harskamp niet ontbreekt. Hij is altijd bereid om iets extra te doen voor de Harskampse samenleving.

Morgen (zaterdag) een verslag van deze feestelijke bijeenkomst met meer foto’s. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie