Arjen Timmer zette de toon in P/D wedstrijd
Arjen Timmer zette de toon in P/D wedstrijd Eip Janssen

DES Lunteren grijpt kans na winst P/D wedstrijd en blijft in ereklasse dammen

Overig

LUNTEREN DES Lunteren heeft zaterdag in het eigen clubhuis De Schuifeldam het maximaal mogelijke resultaat behaald. Tegen hoofdklasser DUO uit Doetinchem werd een 13-7 overwinning behaald.

Eip Janssen

,,DES Lunteren heeft daarmee het ereklasserschap dammen met een jaar verlengd. De voorbereiding was goed. De partijen van de DUO spelers waren uitgebreid geanalyseerd. Vooraf werd een teambespreking gehouden. De spanning werd opgevoerd. De openingsspeech van voorzitter Jaap Heij ademloos gevolgd”, stak DES Lunteren teamleider Erwin van Hierden van wal. De vooraf uitgewisselde opstelling beloofde een spannende strijd. Arjen Timmer haalde de eerste punten doordat zijn tegenstander Hans Rinner zichzelf opknoopte in een stand die toch al lastig speelbaar was vanwege een hangende schijf: 2-0. Niet veel later scoorde Henk Hoekman de gelijkmaker voor Doetinchem, door Paul Wijninga met een goede aanval van het bord te drukken: 2-2.

Good-old Bert van Harten speelde een degelijke partij tegen de kopman van DUO waarin hij zelfs nog winstkansen kreeg. Helaas overzag hij dit tijdens de partij, met remise als resultaat: 3-3. ,,Peter Hoogteijling staat binnen DES Lunteren bekend om zijn (snelle) remises. Winnen bewaarde hij gelukkig voor het belangrijkste moment dit damseizoen. De eerste zege was zaterdag goed voor een 5-3 Lunterse voorsprong. Zijn tegenstander (Gerrit Wassink) werd volledig overrompeld”, hoorde Erwin van Hierden achteraf.

WINST Laura Timmerman zorgde voor consolidatie van de voorsprong door goed te laveren tegen Dinant Spieker. De remise betekende een 6-4 tussenstand. Ondanks de lichte voorsprong leek het nog spannend te gaan worden, aangezien de stand gelijkwaardig was op 3 van de 5 borden waarop nog gespeeld werd. ,,Het zat ons niet tegen. Stijn Overeem kreeg de punten cadeau door een blunder van Lambert-Jan Koops in een remisestand. Harmjan Lammers bleek goed bestand tegen de druk van Gep Leeflang en wist veilig de remisehaven te bereiken: 9-5. Nog twee punten waren genoeg. Bij mij zag het er remiseachtig uit maar het werd nog mooier. De DUO speler Bert Woolschot schoot een bok en de winst met klassenbehoud was binnen: 11-5”, glunderde Van Hierden.

Mark Sanders vond in de slotfase knap een remise gaatje gevonden, na foutieve zetten van Tom Rinner en kwam met de schrik vrij: 12-6. ,,Nu de overwinning binnen was, hoefde ook Henk Klarenbeek niet meer op winst te spelen, al had dat er volgens de analyse toch ingezeten, en bood hij zijn tegenstander remise aan: 13-7. Weer een seizoen ereklasse voor DES Lunteren, het hoogst mogelijke damniveau ter wereld”, sluit Van Hierden opgelucht af.

advertentie
advertentie