Melvin van der Voort viel, stond op en haalde acht wedstrijdpunten binnen.
Melvin van der Voort viel, stond op en haalde acht wedstrijdpunten binnen. Damon Teerink

Melvin van der Voort strijdt voor topklasseringen tijdens IDM op Lausitzring

8 mei 2022 om 19:36 Overig

EDE De Edese motorcoureur Melvin van der Voort kwam goed voor de dag tijdens de openingsronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Lausitzring. Het werd een wedstrijd van vallen en opstaan voor de jonge Edenaar.

,,Ik wist me als zesde te kwalificeren en streed in de eerste race voor een podiumplaats totdat een valpartij een einde maakte aan de illusie. Ik wist nog wel snel mijn motor op te pakken en werd alsnog twaalfde. In de tweede race werd het een achtste plaats”, zegt de 16-jarige coureur Melvin van der Voort. Na een goede voorbereiding begon het seizoen voor Melvin van der Voort afgelopen weekend echt met de eerste ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap die werd verreden op de Lausitzring. De weersomstandigheden waren goed. Gedurende de drie vrije trainingen en kwalificaties de zesde startpositie op. Op zijn Yamaha R6 de beste startplek in deze klasse.

,, Ik behield bij de start behield de zesde plek. Het werd even zelfs een vijfde plaats. Met nog een paar andere coureurs de strijd aangegaan voor de derde plaats”, aldus Van der Voort. De Yamaha-coureur had volop kans op een podiumplaats totdat hij in de negende van veertien ronden onderuitging. Het werd uiteindelijk een twaalfde plaats.

In de tweede race viel Melvin van der Voort na een goede start terug naar een zevende plaats. De SWPN-coureur kon moeilijk langs de zesde rijder komen en ondertussen reed de top-vijf weg. ,,Na vijf ronden wist ik de zesde plaats over te nemen en weg te rijden bij de achtervolgers. In de slotfase kreeg ik last van mijn spieren, waardoor ik het ritme niet kon vasthouden en twee plekken moest inleveren. Met een achtste plaats scoorde ik ook acht punten voor het kampioenschap”, besluit Melvin van der Voort.

De volgende ronde van het IDM-kampioenschap staat gepland over twee weken (20 t/m 22 mei) op het circuit van Oschersleben in Duitsland.