Sportschooleigenaar Jan Christiaan Herbert streeft ernaar om de kinderen spelenderwijs uit te rusten met 'skills for life'.
Sportschooleigenaar Jan Christiaan Herbert streeft ernaar om de kinderen spelenderwijs uit te rusten met 'skills for life'. Marloes Kleijer

Sportschool Herbert geeft gratis judolessen aan kids

Overig

EDE Sportschool Herbert, gevestigd in de Schuilplaats, geeft aan alle kinderen tot het einde van het jaar gratis judoles. Het doel is om sporten bij kinderen vanaf 5 jaar te stimuleren. ,,Ik vind het mooi om op maatschappelijk vlak iets te betekenen”, zegt Jan Christiaan Herbert. De eerste judolessen vinden plaats op vrijdag 30 september om 16.00 uur.

door Marloes Kleijer

Jan Christiaan en zijn vader Nico Herbert zijn judoka’s in hart en nieren. Beiden hebben vele Europese en wereldtitels in verschillende disciplines weten te behalen. Jan Christiaan vertelt: ,,Als kleine jongen zat ik al op judo, ik ben echt opgegroeid in de sportschool. In de loop der jaren kwamen daar onder ander Braziliaanse jiu jitsu (BJJ), grappling, sambo en kickboxen bij.” Hij volgde daarnaast diverse technische opleidingen en behaalde zijn mastergraad aan de Radboud Universiteit. Desondanks bleef zijn focus op sport liggen. Inmiddels is hij officieel judoleraar van de Judo Bond Nederland.

SOCIALE ONTWIKKELING Sportschool Herbert werd opgericht in 2016. Jan Christiaan en Nico brengen sindsdien in de 250 vierkante meter grote sporthal van De Schuilplaats diverse groepen volwassenen wekelijks de fijne kneepjes van Braziliaanse jiu jitsu, judo, grappling en sambo bij. Het idee voor de gratis judolessen voor kinderen ontstond vrij recent. ,,Ik vind het leuk om kinderen les te geven. Hoe eigenwijzer, hoe leuker. Geef mij maar kinderen met een beetje karakter”, zegt hij.

De kinderen krijgen spelenderwijs de basiselementen van het judo aangeboden, waarbij onder meer de volgende thema’s aan bod komen: vertrouwen, samenwerking, respect, zelfbeheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. ,,Ik denk dat het in de huidige maatschappij belangrijk is om kinderen een stukje weerbaarder te maken, ‘zo sterk en moedig als een leeuw’, maar ook fun is zeker een belangrijk onderdeel van de lessen. Ik draag graag mijn steentje bij als het gaat om de sociale ontwikkeling van kinderen en waar kan dat beter dan bij ons in de sporthal, een plek die bol staat van sociaal maatschappelijke activiteiten.”

GRATIS Kinderen die op tijd worden opgegeven, kunnen de judolessen van Sportschool Herbert in 2022 volledig gratis volgen. ,,Dat is uniek, naar mijn weten doet geen enkele sportschool dat”, zegt Jan Christiaan. ,,Ik vind het echter belangrijk om iets te kunnen betekenen in deze maatschappij en daarom faciliteren wij deze lessen, in samenwerking met De Schuilplaats.”

De actuele lestijden zijn te vinden op de website van Sportschool Herbert.

Informatie: Sportschool Herbert, telefoonnummer 06-16021111, www.sportschool-herbert.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Sportschool Herbert. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie