Luuk de Man (links) versloeg de ook sterk schakende Henry van den Brink
Luuk de Man (links) versloeg de ook sterk schakende Henry van den Brink Ben Verduyn

Jeugd maakt dienst uit bij schaakvereniging De Cirkel

Overig

EDE De vijfde ronde interne competitie heeft het predicaat ‘wie de jeugd heeft de toekomst’ bevestigd. 

Zo won Dominic van Dijk van Egbert Aalbers, versloeg Mark Bakker de sterke Daan van Pel, stuurde Tim Evendijk senior Hans de Groot met lege handen huiswaarts, werd Jelle Bottema verslagen door Jonathan Karels, moest Kees van der Dussen het onderspit delven tegen Sander Rosman en wist de jongste deelnemer Koen van Wijngaarden senior lid Dick Wenning aan zijn zegekar te binden. Ook de jongelingen Ruben de Vries, Luuk de Man, Fadi el Kasah en Henri van Kruistum pakten de overwinning.

INTERNE COMPETITIE Luuk de Man blijft koploper na een imposante winst op de met wit spelende Henry van den Brink. Door deze nederlaag zakt Van den Brink van de tweede naar de zesde plaats. Dominic van Dijk kende geen pardon met Egbert Aalbers. Van Dijk is al meer dan een jaar ongeslagen en staat nu tweede. Henri van Kruistum speelde een puike partij tegen de sterke Anton Spronk. Na een boeiend gevecht mocht de met zwart spelende Van Kruistum de verdiende winst noteren. Door dit mooie resultaat klimt Henri van Kruistum naar de vierde plaats.

Ruben de Vries wist met zwart Niels van den Bovenkamp aan zijn zegekar te binden. In het middenspel mislukte voor wit een truckje waardoor hij een centrumpion verloor. De Vries junior dwong afruil van stukken af, waarna hij met een pion kon promoveren. Door deze winst passeert Ruben de Vries in het tussenklassement zijn vader Carel de Vries en staat nu vijfde. Nu al wordt uitgekeken naar de clash tussen vader en zoon, die niet lang op zich zal laten wachten. De subtopper tussen Harold Boom en Jasper de Rijk resulteerde in het middenspel in een statische stelling. Beide schakers zagen weinig kans om progressie te boeken en besloten na 24 zetten te kiezen voor het halve ei.

Daan van Pel opende met zwart agressief tegen Mark Bakker. De jongeling hield het hoofd koel met als resultaat dat hij beter ontwikkeld uit de opening kwam. Door een miscalculatie op de tiende zet van Van Pel opende wit een dodelijke aanval. Van Pel zag geen uitweg meer en gaf zich na elf zetten gewonnen. Tim Evendijk staat na zijn eclatante overwinning op Hans de Groot op het punt de top tien binnen te dringen. De met zwart spelende Evendijk speelde een knappe partij en zijn winst was verdiend. Jan Hartsuiker en Jim Pronk zijn twee aan elkaar gewaagde schakers. Pronk junior, vorig seizoen nog in de top tien geëindigd, kan tot op heden de hoge verwachtingen nog niet helemaal waarmaken en moest zich tevredenstellen met een puntendeling.

Ook Ben Zee kent een ietwat teleurstellende start van dit seizoen. Dat hij het schaken nog niet verleerd is, bewees hij in een spannende en lange partij tegen Peter Jonker. Een verdiende overwinning voor de met zwart spelende Zee. De partij tussen Koen van Wijngaarden en Dick Wenning kende een Siciliaanse opening. Van Wijngaarden kreeg een open f-lijn, Wenning was zo druk bezig deze lijn vol te bouwen, dat de jongeling met een eenvoudige aftrekaanval, een loper won. Wenning spartelde nog even tegen maar gaf zich toen gewonnen.

OVERIGE UITSLAGEN: Marnix Lukasse – Louis van der Vos 1-0, Alfred Gaasbeek – Tom Smit 1-0, Jonathan Karels – Jelle Bottema 1-0, Ben Verduyn – Fedde Kingma 0-1, Eip Janssen – Jordi van den Brink 1-0, Robin Enneman – Fadi el Kasah 0-1, Michael Aldridge – Robert Degenhart 0-1 en Sander Rosman – Kees van der Dussen 1-0. In remise eindigden: Johan de Lange – Pim Eimers en Carel de Vries – Tom Pronk.

Stand top tien:

1. Luuk de Man 347,67

2. Dominic van Dijk 310,00

3. Marnix Lukasse 272,00

4. Henri van Kruistum 253,50

5. Ruben de Vries 240,00

6. Henry van den Brink 225,00

7. Carel de Vries 216,83

8. Tom Pronk 216,00

9. Egbert Aalbers 197,00

10. Mark Bakker 192,50

MAANDAGMIDDAGSCHAKEN Op maandagmiddag 3 oktober speelden de vijftigplussers de vijfde ronde van de najaar competitie. De topper tussen Tom Smit en Kees van de Voort werd een prooi voor eerstgenoemde. Tom Smit is na deze winst de nieuwe koploper.

UITSLAGEN: Tom Smit – Kees van de Voort 1-0, Kees van der Dussen – Loek Platschorre 1-0, Alex de Roovere – Peter Pouw 0-1, Ben Verduyn – Arno Braam 1-0, Kees van Heerikhuize – Joop de Feijter 1-0, Klaas van der Wal – Fred Post 1-0, Hans Gillet – Hans de Groot 0-1 en Jeffry Huiberts – Herman van Scherrenburg 0-1. In remise eindigden: Egbert Aalbers – Louis van der Vos en Jelle Bottema – Peter Jonker.

Stand top vijf:

1. Tom Smit 121,50

2. Kees van de Voort 108,50

3. Willem de Wilde 103,17

4. Ben Verduyn 101,50

5. Jelle Bottema 89,00

MASSAKAMP De Cirkel heeft de massakamp tegen ESV op 29 september met een 15.5 – 8.5 winst afgesloten. Na negentien edities is de stand nu gelijk. Beide verenigingen hebben 9,5 punten. In bordpunten staat De Cirkel met 207 punten iets voor op ESV met 204 punten.

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment instromen. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Eip Janssen, tel. 06-49816013, email: e.janssen1@upcmail.nl of Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie