Afbeelding
Eip Janssen

BIT.NL zet misstap gelijk recht

1 februari 2020 om 21:12 Tafeltennis

EDE BIT.NL, de Edese tafeltennisclub heeft de derby tegen het Veenendaalse SKF 2 met 6-4 gewonnen.

Eip Janssen

Daarmee zet de Edese ploeg de misstap uit de eerste ronde (2-8 verlies tegen Wilvo/ttv Bergeijk) behoorlijk recht. De Veenendaalse tegenstander won de eerste wedstrijd met 7-3 van Sittard, maar het voordeel dat een speler uitviel. Dat leverde drie reglementaire punt op.  

Het trio Robertjan van der Heijden, Yorick Schurink en Maarten Loeve wist dat deze streekderby gewonnen moest worden. Anders stapelden de degradatie problemen zich gelijk al op.

Kopman Dicky de Jong (SKF 2) zette de toon door oud clubgenoot Schurink met 0-3 te verslaan. Robertjan van der Heijden en Maarten Loeve wisten hun enkel spelen te winnen. De eerste in drie games, de laatste met 11-3 in de alles beslissende vijfde game.

Het dubbelspel met aan Edese kant Robertjan van der Heijden/Maarten Loeve werd een thriller. De aanwezige toeschouwers zaten op het puntje van de stoel. Maar de SKF-spelers Dicky de Jong en Erik Verzijl hadden er goed het oog in. In de vijfde game werd een 10-12 zege uit het vuur gesleept.

Nadat BIT.NL kopman Robertjan van der Heijden in drie games zijn tegenstrever Dicky de Jong moest feliciteren, volgde een drietal Edese successen.

Yorick Schurink, Robert Jan van der Heijden en Maarten Loeve bogen de stand van 2-3 naar 5-3 om.  

In de laatste enkelspelen moest ook Maarten Loeve buigen voor de ongenaakbare De Jong. Maar Schurink zorgde voor dolle vreugde in de Edese BIT.NL kantine door een in vijf games (11-9 in de beslissende) behaalde zege de eindstand op 6-4 te brengen.

UITSLAGEN:

BIT.NL – SKF 2 6-4

Sittard – VTV (N) 3-7

Red Stars 2 – Wilvo/ttv Bergeijk 1-9

STAND:

1.Wilvo/ttv Bergeijk 1 2-17

2.VTV (N) 1 2-17

3. SKF 2 2-11

4. BIT.NL 2-8

5. Sittard 1 2-6

6. Red Stars 2 2-1

WEDSTRIJDEN 8 FEBRUARI;

BIT.NL – Sittard 1 14.00 uur

VTV (N) Wilvo/ttv Bergeijk

SKF 2 – Red Stars 2

  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie