ZVV Ede lijkt niet te stuiten

26 oktober 2019 om 10:12 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft vrijdagavond in de eigen topsporthal de vierde competitie zege op rij behaald in de landelijke eerste divisie zaalvoetbal. ZVV Den Haag werd met 5-4 verslagen.

De Edese zaalvoetballers bezetten de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Be'79.

ZVV Ede speelde niet de beste wedstrijd van dit seizoen. Maar wie ook minder goede wedstrijden wint heeft wat te zoeken in de top van de eerste divisie.

,,Het zijn gewoon drie punten. Die koesteren we. De ploeg van Anouar Tighadouini miste een aantal vaste krachten. Zo konden Kamal Bendadi, Achraf Benahmed, Boubaker Bouchalga, Youssef el Hammouchi en Joost van Dam om diverse redenen niet meedoen", laat Leon Verbakel weten.

ZVV Den Haag staat bekend om het vele loopwerk dat het de tegenstander oplegt. ,,Al na drie minuten spelen profiteerden de gasten van een foutieve inspeelpass: 0-1. Maar onze ploeg toonde karakter en binnen vijfentwintig seconden was het gelijk. Goudhaantje Hicham Gaoaut scoorde de belangrijke gelijkmaker:1-1", had Verbakel gezien.

Gaoaut had de smaak te pakken en bracht de tussenstand op 3-1. Maar nu toonde ook ZVV Den Haag karakter. Beide ploegen gingen rusten met een 3-2 ruststand. Vrij snel na de hervatting scoorde ZVV Den Haag de gelijkmaker:3-3.

,,In de tweede helft ging ZVV Ede weer haar eigen goede spel spelen. Rob van Eem en weer Hicham Gaouat zetten een 5-3 score op het bord. Dat de gasten in de slotfase nog op 5-4 kwamen maakte voor de bevrijdende zege niets meer uit", sloot de ZVV Ede voorzitter tevreden af,

Komende vrijdagavond gaat ZVV Ede op bezoek bij Madereros CF in Wijchen. Deze ploeg staat op de twaalfde en laatste plaats. Maar is voor ZVV Ede nooit een echt gemakkelijke tegenstander. De wedstrijd in Wijchen vangt aan om 21.00 uur.