Advendo'57 uitgeschakeld voor beker

16 november 2019 om 19:12 Voetbal

EDERVEEN Het bekeravontuur voor Advendo'57 is afgelopen. Zaterdag werd bij zondagvierdeklasser SCE verloren. Op sportpark Lindenholt in Nijmegen werd het 1-0.

Het beslissende doelpunt voor Sport Club Excelsior Nijmegen viel al na twintig seconden via Nicky Sander. ,,Ik zat nog niet eens. We waren nog even aan het snurken'', merkte Jan Fluit op. Die zag tien minuten later Richard Lokhorst de gelijkmaker binnen schieten. ,,Helaas had de scheidsrechter daarvoor net gefloten. Hij verzuimde voordeel te geven. Achteraf gaf hij die fout ook toe.''

Henk-Jan van de Berkt was ook nog een keer gevaarlijk. SCE had een optisch overwicht. ,,Ik vond het een prima ploeg met een paar sterke middenvelders. De kansen die zij kregen werden goed gestopt door Ewald van Manen ( op archief foto). Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Dirko Bos kreeg nog een tweetal kansen. Het bleef 1-0. Ik denk al met al een verdiende overwinning'', oordeelde de Advendo trainer.

,,Toch wil ik de jongens een compliment geven. Wij misten negen man. Dennis Teunissen en Elbert van Zanten uit het tweede elftal maakten hun debuut. De jongens hebben hard gewerkt. SCE is een ploeg die in de derde klasse zeker niet zou misstaan'', vond Jan Fluit.

Die kan zich nu weer op de volgende competitiewedstrijd, uit bij AGOVV. ,,Ik ga er van uit dat er man of vijf die er vandaag niet waren, weer bij zijn.''