Afbeelding
Theo Beumer

SDS '55 plet directe concurrent

30 november 2019 om 18:49 Voetbal

WEKEROM SDS'55 heeft een belangrijke onomstreden 6-0 zege behaald op directe concurrent EFC'58 uit Ermelo

Eip Janssen

De Wekerommers groeien uit tot de enige directe concurrent van koploper Fortissimo. Die ploeg telt drie winstpunten meer en komt 14 december naar sportpark De Beek. Harfsen en dus EFC'58 die verloren lijken af te haken.

,,Ik heb zitten genieten van mijn ploeg. De discipline en spelopvatting was misschien wel de beste van dit seizoen. Ik laat mij nooit door een uitslag verblinden, dus ook niet door deze 6-0. Maar het gehele team, zonder enige uitzondering verdient een pluim", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

De man die altijd zeer reëel het wedstrijdbeeld verwoordt, zag zijn ploeg de eerste tien minuten gelijke tred houden met de gasten.

,,Daarna hebben wij echt tachtig minuten gedomineerd. EFC'58 dat over goede buitenspelers beschikt, switchte voortdurend van bezetting. Maar ook dat bracht hen niet de oplossing."

Rond de vijfentwintigste minuut sloeg de vlam in de pan. Jos van Roekel bracht de stand op 1-0. Een minuut later verdubbelde Harold Vliem de score: 2-0.

,,Een mokerslag die hard binnen kwam bij de gasten", lachte Tulen.

Dat was ook de ruststand. In de tweede helft ging de thuisclub door waar het gebleven was.

,,Lennart Ploeg zorgde voor de 3-0. Maar de wat daaraan voorafging was nog mooier. Over drie of vier schijven was het Henk Groenevelt die het beslissende pasje gaf op Lennart", had Tulen gezien.

Lennart Ploeg, Gerben Roelofsen en Jort van den Hudding zorgden voor de geenszins geflatteerde 6-0 zege.

,,De scoringsdrift was hoog. Verdedigend totaal niets weg gegeven. Nu wacht volgende week Harskamp. Een dorpenderby die leeft. Wij zullen Harskamp zeker niet onderschatten", sloot Tulen af.

SDS '55 neemt de tweede plaats in achter koploper Fortissimo. Het verschil is drie punten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie