Fortissimo doet waar het goed in is: scoren

26 september 2020 om 19:21 Voetbal

EDE Fortissimo versloeg op eigen veld De Veluwse Boys (Garderen) met 6-0.

,,Toen ik het competitieprogramma zag had ik de idee dat met Ede/Victoria en De Veluwse Boys ons een pittige start stond te wachten. Maar twee wedstrijden verder met zes punten en een doelsaldo van 12-2 is dat echt anders”, opende Paul Bremer trainer van Fortissimo.

Dat de ploeg ‘slechts’ tweede op de ranglijst staat heeft te maken met de monsterscore die EFC ’58 (10-0) eerder zaterdagmiddag behaalde.

,,Ik denk dat zij en wellicht SDS ’55 en De Paasberg de grootste concurrenten zijn in de titelstrijd.”

Na een wat aarzelend begin werd de thuisclub steeds sterker. Toch duurde het nog tot bijna een half uur spelen alvorens de verdiende 1-0 op het scorebord kon worden gezet.

,,Weinig weggegeven in die fase. Het initiatief werd eindelijk beloond. Anass el Hassnaoui scoorde koppend op een voorzet van Roy Bijsterveld. Niet veel later werd het door een eigen doelpunt van de gasten 2-0. Even daarvoor had de 1-1 kunnen misschien wel moeten vallen. Maar De Veluwse Boys liet de eerste en enige kans liggen. Daarna leek het alsof het verzet al gebroken was”, oordeelde Paul Bremer.

Een counter over links van Arvin van Beek bracht de bal bij Talib Azarkan. Het stiftje over de doelman van De Veluwse Boys bekende 3-0.

,,In de tweede helft is Fortissimo doorgegaan. Waar we vaak veel kansen nodig hebben om te scoren was de ploeg nu behoorlijk effectief”, keek de Fortissimo-trainer tevreden terug.

Binnen twee minuten na rust zorgde Talib Azerkan voor de 4-0. Anass el Hassnaoui benutte een terecht gegeven strafschop: 5-0.

,,Na de 5-0 heb ik drie keer gewisseld. De ploeg speelde frivool en gretig. De 6-0 (Talib Azarkan) was de kers op de taart. Misschien waren nog meer doelpunten mogelijk geweest. Maar ik ben erg tevreden dat de trainingen waarin scherp verdedigen is uitgeprobeerd resultaat had. De ‘nul’ houden is voor onze ploeg weleens lastig”, besluit Bremer.

Zaterdag gaat Fortissimo op bezoek bij Prins Bernhard in Uddel. Deze ploeg heeft ook zes punten uit twee wedstrijden en staat op doelsaldo op de vierde plaats.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.