Alle deelnemers wilden graag op de foto tijdens de DTS Ede keepersdag
Alle deelnemers wilden graag op de foto tijdens de DTS Ede keepersdag Brush

Benthe van den Berg wint ‘Meneer Pater Bokaal’ keepersdag DTS Ede

21 oktober 2021 om 20:51 Voetbal

EDE De keepersdag bij DTS Ede kan de boeken in als geslaagd. Tientallen keepers van alle talenten voorzien genoten afgelopen woensdag van de unieke samenwerking tussen Keepersschool Midden Nederland en de keeperstrainers van DTS Ede.

door Eip Janssen

Met een geweldig team van vrijwilligers (die er allemaal een dag vrij voor hebben genomen) begon de dag met een goede warming-up op het veld. Voor enkele van de 30 aanwezige keepers was dit al best wel zwaar. Na een mooie demonstratie-oefening gingen alle keepers zelf aan de slag.

Na drie uitdagende oefeningen in de ochtend waar de nodige terugspeelballen en hoge ballen in de kruising werden verwerkt was het tijd voor de welverdiende lunch. Het middagprogramma was ook al zo uitdagend, met ook weer mooie demonstratieoefeningen en veel en hard werken voor de goal.


Benthe heeft de ‘Meneer Pater Bokaal’ ontvangen van zijn dochter Miranda van Rooijen.                         Foto: Brush

UNIEKE PRIJS De geslaagde keepersdag werd afgesloten met het uitreiken van de certificaten en de groepsfoto. Daarnaast was er tijd voor iets speciaals. De eerste ‘Meneer Pater Bokaal’ werd uitgereikt.

Na een mooi verhaal over wie Gerrit Pater was en wat hij heeft betekend voor de keepers in de regio, was het de dochter van meneer Pater (Miranda) die de aanmoedigingsprijs mocht overhandigen aan Benthe van den Berg. Zij heeft de aanmoedigingsprijs gekregen voor haar inzet, leergierigheid en enthousiasme gedurende de dag. Benthe speelt bij buurman Blauw Geel’55 JO10-2. Niet geheel toevallig is Blauw Geel ‘55 ook een club waar Gerrit Pater ontzettend veel plezier heeft beleefd als keeperstrainer.

Het aantal keepers was minder als voorgaande edities, maar dat was in de kwaliteit en gezelligheid zeker niet te merken. Er viel op de organisatie maar ook over de deelnemers geen wanklank te vernemen op sportpark Inschoten. Of het moest zijn dat deze happening veel te snel voorbij is gegaan. Vele keepers, de hele dag in touw, waren de tijd volkomen vergeten in hun enthousiasme.

HULP Deze keepersdag had nooit gehouden kunnen worden zonder de inzet en het enthousiasme van de DTS Ede vrijwilligers, de keeperstrainers, de kantine van DTS en de sponsoren Van Veen advocaten, De Driekleur Ede, BDO-accountants, Buitenhuis Groente en Fruit, BRUSH reclame en de Club van 100.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie