Simon Kooimans mooie gelijkmaker leverde geen punten op.
Simon Kooimans mooie gelijkmaker leverde geen punten op. @tedxmedia

Goed geïnstrueerd Blauw Geel ’55 verliest toch bij Terschuurse Boys

20 november 2021 om 17:40 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft bij Terschuurse Boys een 2-1 nederlaag geleden. Dit ondanks dat Blauw Geel ’55 trainer Pieter van de Grift zijn ploeg terdege had voorbereid.

door Eip Janssen

,,Ik ken Terschuurse Boys goed want ik ben daar trainer geweest. Bekend is dat de thuisclub uit standaard situaties het meest scoort. En dat was vanmiddag niet anders”, sipte Van de Grift. De trainer, die de verdedigers Jos Boks, Jeroen Berkhof en Marcel van Bruksvoort niet kon opstellen,   moest wat improviseren. ,,Je moet het doen met de spelers die er wel zijn. Er is keihard geknokt voor een goed resultaat. Ik had graag de lijn van de twee voorgaande zeges (AGOVV en Klarenbeek, red.) doorgetrokken. Maar uiteindelijk staan we met lege handen”, ging de Blauw Geel ’55 trainer verder. Hij zag zijn ploeg uit een vrije trap rand 16 meter op achterstand komen. De bal werd goed ingekopt door Terschuurse Boys spits Jeffrey van Belkom. ,,Dat was na een klein kwartier spelen. Voetballend waren we beter en in die fase zette Simon Kooiman met een mooi schot de stand op 1-1. Ik denk zeker een afstand van meter of vijfentwintig”, oordeelde Van de Grift.

In de tweede helft was er weinig in het spelbeeld veranderd. Blauw Geel ‘55 speelde iets beter en de thuisclub probeerde de bakens met hard werken te verzetten. ,,Dan krijg je na een uur spelen weer uit een van tevoren doorgenomen standaard situatie de 2-1 om de oren. De jacht op de gelijkmaker werd gestart.” Blauw Geel ’55 zag daarbij spits Mike Molenaar pech hebben dat een goede kopbal geen doel trof. ,,Het thuis sterke Terschuurse Boys pakte de punten. Geen reden tot paniek maar een zege volgende week zaterdag tegen ONA ’53 zou welkom zijn”, sluit de trainer af.

Blauw Geel ’55 bezet in de derde klasse de elfde plaats met zeven punten. Vijf meer dan hekkensluiter Advendo ’57. ONA’53, dus de volgende tegenstander heeft 13 punten en een wedstrijd minder gespeeld.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie