De dit seizoen goed keepende doelman Guido de Guit kreeg 'rood 'wegens hands buiten de zestien meter. Theo Beumer

Dubbele straf nekt Harskamp bij SEH

27 november 2021 om 18:19 Voetbal

HARSKAMP De plaatselijke vierdeklasser verloor met 1-3 bij SEH (Heerde). Maar verloor ook doelman Guido de Geit na een rode kaart.

door Eip Janssen

,,Een goede eerste helft en in de tweede helft pech dat een handsbal van doelman Guido de Geit met rood bestraft. Onmiddellijk daarna maakt SEH de 2-1 en dat was toch wel een dubbele mokerslag”, opent Harskamp trainer Collin Oosterholt.

Hij zag zijn ploeg een goede eerste helft spelen. ,,Harskamp kwam verdient op 0-1 bij SEH door een kopdoelpunt van Jeroen Cramer. De ploeg miste verdediger Aldo van Norel en zijn beoogde vervanger Marco Morren wegens blessures. Ik moest wat aanpassen maar dat werd binnen het team goed opgevangen. Jammer dat in de eerste helft Jeroen Cramer nog een keer op de paal schoot. En de 1-1 viel te snel na de openingstreffer”, keek Oosterholt terug. Een defensief foutje gaf SEH-gelegenheid de 0-1 weg te poetsen. Sven Veldhuis liet het buitenkansje voor de thuisclub niet liggen.

,,In de tweede helft nadat we de puntjes die aandacht vroegen in de rust nog eens goed hadden doorgenomen, verliep rustig. Behoudens een schot op de paal door Donovan Rijlaarsdam creëerden beide ploegen niet echt veel grote kansen”, oordeelde de trainer. Met nog ruim tien minuten te spelen na een lange bal uit de SEH-defensie een naar moment. ,,Guido (De Geit, doelman, red.) probeerde al glijdende de spots van SEH van scoren af te houden. Die wilde de bal langs de doelman tikken en via de vingertoppen van De Geit leek de kans voorbij. De scheidsrechter was bij dit ongelukkige moment echter onverbiddelijk en trok rood. Invaller-doelman Detmar Hardeman, koud in het veld werd door de vrije trap verslagen en de 2-1 was het gevolg. Met nog een minuut of tien te spelen de 3-1 voor de thuisclub. ,,Harskamp ging 1 op 1 spelen en nam alle risico’s. Maar echte honderd procent mogelijkheden kwamen er ook niet. Ik denk de hele wedstrijd bekijkende dat iedereen met een gelijkspel had kunnen leven”, ging Collin Oosterholt verder.

Hij beaamde dat de nederlaag ‘zuur’ was. ,,Jarenlang had iedereen deze uitslag min of meer normaal gevonden. Nu wordt het, ook door mij, als zuur ervaren. Het geeft al aan dat de ploeg, met als doelstelling het linker rijtje het gewoon goed doet. Ik denk dat wij na de winterstop ons moeten richten op plaats 2 tot en met 5. Liever het eerste natuurlijk maar je moet ook realistisch blijven. Nacompetitie halen zou een pracht prestatie van dit team zijn”, sluit Oosterholt af.

Harskamp staat met mogelijk nog een wedstrijd voor de winterstop voor de boeg (Veluwse Boys) op de vierde plaats. Koploper is EFC ’58 met 8-17. Heerde staat er virtueel beter voor met 6-16. SEH (7-16), Harskamp (9-16) en Veluwse Boys (7-14) volgen.