Marcel van der Hoop (rechts) ziet trainerschap met vertrouwen tegemoet.
Marcel van der Hoop (rechts) ziet trainerschap met vertrouwen tegemoet. Henny Jansen

Blauw Geel ’55 kiest met Marcel van der Hoop voor continuïteit

18 december 2021 om 16:53 Voetbal

EDE Marcel van der Hoop vult de rest van dit seizoen en komend seizoen 2022/2023 de vacature van trainer bij de derdeklasser in.

door Eip Janssen

,,Na het onverwachte vertrek van onze trainer Pieter van de Grift is er een gesprek geweest met de selectiegroep. Daarin werd rechtstreeks aan mij de vraag gesteld of ik geen hoofdtrainer wilde worden. Dan overviel me even moet ik zeggen”, opent de 51-jarige Marcel van der Hoop. ,,Ons als bestuur ook wel even. Maar anderzijds is Marcel een echte clubman. Hij weet hoe de club in elkaar zit en wat mogelijk is. Nadat alle plussen en minnen op een rijtje zijn gezet was het wachten op de reactie van hem”, vult bestuurslid Martijn Groot Kormelink aan. ,,Het was niet gemakkelijk maar in mijn hart wist ik al vrij snel dat het veld trekt. Ik heb het werk als technisch manager ook met plezier gedaan. En die kennis kan ik als hoofdtrainer zeker gebruiken. Dus heb ik de keuze gemaakt ervoor te gaan”, gaat Van der Hoop verder. Na een aantal gespreken waren zowel de selectiegroep, de nieuwe hoofdtrainer als het bestuur ervan overtuigd de goede keuze te maken.

,,Ik heb er echt zin in. Blauw Geel ’55 is toch mijn club. Nee, bang voor tegengestelde belangen ben ik zeker niet. Ik blijf lid van het technisch hart binnen Blauw Geel ’55. Maar de eindverantwoordelijkheid ligt nu bij het bestuurslid seniorenzaken Wibo Tijsseling. Wat ik wil bereiken? In de eerste plaats weer rust binnen de selectiegroep. En daarnaast de doorstroom van talentvolle jeugdige spelers verder invullen. Blauw Geel ’55 is een club van en voor de leden. Dus de jeugdopleiding moet de basis zijn van een aanvoer naar de senioren”, sluit Marcel van der Hoop af. ,,Ik denk dat hoewel wij deze situatie (doelt op vroegtijdige vertrek Pieter van de Grift, red.) niet hebben zien aankomen, laat staan willen, dit een wijs besluit is”, eindigt bestuurslid Martijn Groot Kormelink.

Marcel van der Hoop werkte eerder vijf seizoenen (2011/12 – 2015/16) als hoofdtrainer bij Blauw Geel’55. De laatste twee seizoenen was Van der Hoop intensief betrokken bij het technische doen en laten de club.

Blauw Geel ’55 bezet in de derde klasse op dit moment de elfde plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie