Roy Talsma, voorzitter Jeroen Been, Ahmed Lak en Shapoul Ali.
Roy Talsma, voorzitter Jeroen Been, Ahmed Lak en Shapoul Ali. Henry Zegers

Shapoul Ali en Roy Talsma gaan bij DTS Ede voetballen

11 maart 2022 om 10:34 Voetbal

EDE DTS Ede kan de eerste twee nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen verwelkomen. Shapoul Ali en Roy Talsma komen op sportpark Inschoten voetballen. Het duo wordt daarmee herenigd met Ahmed Lak, waarmee in het seizoen 2017-2018 werd samen gespeeld bij DUNO in Doorwerth.

Ali Shapoul (31) is woonachtig in Arnhem. Na de jeugdopleiding bij NEC, het debuut in NEC 1, probeerde de aanvaller een contract af te dwingen bij Orihuela in Spanje. Daarna speelde hij voor Presikhaaf, AZSV, De Bataven, Babberich en vijf jaar DUNO. Dit seizoen heeft Shapoul Ali geen club. Wel trainde hij een keer per week mee bij DTS Ede.

Shapoul, in het dagelijks leven mondhygiënist, maakte dus al kennis met de zaterdag eersteklasser. ,,Buiten het meetrainen, heb ik ook goede verhalen gehoord van Ahmed Lak. Ik hoop mijn ervaring te kunnen overbrengen aan de jonge spelers’’, aldus de tweebenige speler, die in de spits of op ‘10’ kan spelen.

Roy Talsma, 27, is in het dagelijks leven leraar lichamelijke opvoeding en woont ook in Arnhem. Na zeven jaar in de jeugdopleiding van Vitesse, was het een seizoen Telstar, een jaar GVVV en zes jaar DUNO Doorwerth. Talsma is een aanvallende middenvelder en kan ook in de spits uit de voeten.

,,Via Ahmed Lak was ik ook al redelijk op de hoogte van DTS Ede. Ook het gesprek met trainer Arnold Brehler en de technische vertegenwoordigers van DTS Ede gaven mij een fijn gevoel. Dat Ahmed en Shapoul ook bij DTS gaan spelen, maakte de keuze makkelijker.’’

Ahmed Lak heeft ook bijgetekend bij DTS Ede. De linkerverdediger gaat dus zijn tweede seizoen (zijn vierde in totaal) in. 

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie