Remco Speelziek
Remco Speelziek Theo Beumer

DTS Ede als koploper naar de Tropical Party

19 maart 2022 om 20:01 Voetbal

EDE ,,Het feestje van vanavond wordt zeker leuker met de drie punten op zak.’’ Met een slinger om zijn nek en een hoed op zijn hoofd gaat Arnold Brehler extra genieten van de 4-1 zege op DOS’37. En met die overwinning is DTS Ede ook nog koploper geworden.

,,Eerlijk gezegd speelden wij, zeker de eerste helft, niet als een koploper’’, stelde de nuchtere DTS Ede trainer. ,,Op basis van de eerste wedstrijd die wij met 3-1 verloren, had ik er voor gekozen niet een op een te spelen, maar met drie man in het centrum. Hoewel dat centrum met Ko Snel, Joël van Wijk en Etienne Baars goed stond, was het wachten dat de bal een keer verkeerd zou vallen. Reden was dat wij te laat druk zetten vanaf de zijkant. Daardoor konden zij maar pompen en pompen.’’

,,Wij liepen ook steeds verder naar achteren. De rust ontbrak om te gaan voetballen. Hoewel DOS een optisch veldoverwicht had, waren wij na een kwartier via Huib Siefkes op 1-0 gekomen. DOS had een paar kansen. Robin Franken pareerde een bal goed en Etiënne Baars hielp hem nog een keer op de doellijn.’’

,,De tweede helft zetten wij eerder druk. Daarnaast kwamen Remco Speelziek en Jasper Verstraten in het veld. Die zorgden voor veel meer rust. Remco maakte ook twee goede doelpunten. Door een strafschop kwam DOS nog op 3-1 (Menno Kamphuis), maar uiteindelijk bepaalde de ingevallen Mo Laukili de eindstand op 4-1.’’

DTS staat nu eerste, met een punt voorsprong op DZC en CSV Apeldoorn. DZC moet nog de wedstrijd uit spelen bij DOS Kampen, waar het op dat moment 2-0 voor DOS stond. In de tweede periode staat SDV Barneveld inmiddels op vijf punten en SVI op zes punten, dat nog de wedstrijd bij KHC moet inhalen. In deze periode zijn er nog drie ontmoetingen te gaan, tegen Go Ahead Kampen uit, SDVB thuis en DZC uit. ,,Wij staan er goed voor, maar hebben nog niets. Maar eerst genieten van deze stand’’, besluit Arnold Brehler.