Ewald van Manen
Ewald van Manen Theo Beumer

Twaalfde nederlaag Advendo’57

26 maart 2022 om 17:09 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 leed alweer haar twaalfde nederlaag van het seizoen. Tegen nummer twee VVOP kon het ruim een helft stand houden, maar verloor uiteindelijk met 0-3.

,,Een verdiende nederlaag’’, oordeelde trainer Jan Fluit. ,,De eerste helft hebben wij het prima gedaan. Wij stonden organisatorisch goed, en gaven weinig weg. Zelf hadden wij een keer een gevaarlijke vrije trap met Jacco van den Brink. Jammer was ook dat Martijn van den Dikkenberg in kansrijke positie werd teruggevlagd. Dat was een belachelijke beslissing van de VVOP assistent.’’

,,Al vrij snel in de tweede helft schoot Jan Mulder in een scrimmage van een meter afstand op de arm van Gerben Overeem. Ook hier een belachelijke beslissing, want het was zeker geen strafschop.’’ Aart van Veldhuizen benutte de elfmeter.

VVOP was daarna de bovenliggende ploeg. Via een zaalvoetbaldoelpunt scoorde Van Veldhuizen de 0-2. En die maakte uit opnieuw een strafschop zijn derde van de middag: 0-3. ,,Een terechte strafschop’’, meende Fluit. ,,Alleen doelman Ewald van Manen kreeg rood, waar in mijn ogen geel ook zwaar genoeg was geweest.’’

Voor komende dinsdag, wanneer Terschuurse Boys op bezoek komt, zal Fluit Van Manen dus moeten missen. Dat geldt ook voor de weer herstelde Jacco van den Brink, die zijn vierde gele kaart ontving. Advendo is nog steeds hekkensluiter, met vijf punten achterstand op Stroe.