Blauw Geel ’55 moet punten aan AGOVV laten

26 maart 2022 om 19:41 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 (archieffoto) is er niet in geslaagd te stunten bij het sterke AGOVV (Apeldoorn). De ploeg van Marcel van der Hoop keerde met een 1-4 nederlaag huiswaarts.

,,Ik denk dat het team naar vermogen heeft gespeeld. De even simpele als bittere conclusie kan zijn dat we de wedstrijd in een minuut of zeven weggeven. AGOVV dat al met 1-0 voor stond wist binnen zeven minuten drie keer te scoren. De oorzaak? De krachten waren misschien wel op en de organisatie die tot dat moment goed stond werd wat minder”, keek Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop terug.

Het sierde de trainer dat hij zelf geen melding maakte van het feit dat routiniers als Mike Molenaar, Simon Kooiman, Jeroen Berkhof en Jos Bolks niet konden spelen. ,,Nee, daar verschuil ik mij nooit achter. De jongens die wel speelden zou ik daarmee tekort doen. Het probleem is dat wij zelf niet scoorden waar AGOVV het op het juiste moment wel deed.” In de eerste helft nam AGOVV via Marco Bosz vanuit een vrije trap de leiding. De 1-0 was ook de ruststand.

,,Blauw Geel ’55 hield een kwartier goed stand. Over en weer weinig echte mogelijkheden. Het was een lobje van Maikel van der Wijk (AGOVV) waardoor de 2-0 op het scorebord kwam”, had Van der Hoop gezien. Van der Wijk en Armon Veeneman tilden de tussenstand naar 4-0 in Apeldoorns voordeel. ,,In de slotfase kregen we nog een strafschop. Die werd door Bram Meijerink onberispelijk benut: 4-1. Tegen een goed AGOVV, dat niet voor niets in de race om de titel is, een nederlaag. Nogmaals, ik kan de ploeg echt weinig tot niets verwijten. Het enige wat ik zou willen als trainer is om een paar wedstrijden met dezelfde basis te kunnen beginnen. Het is de laatste weken voortdurend puzzelen”, sluit Van der Hoop af.

De Edese derdeklasser neemt de twaalfde plek in de derde klasse. Dat zou op dit moment nacompetitievoetbal betekenen. Blauw Geel ’55 speelt volgende week thuis tegen Terschuurse Boys. De dinsdag erop wordt de eerder uitgestelde wedstrijd bij Otterlo ingehaald.