Geoffrey van de Kamp
Geoffrey van de Kamp Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria geeft overwinning uit handen

23 april 2022 om 17:56 Voetbal

EDE ,,Het was zeker geen goede wedstrijd. Maar op basis van het aantal kansen hadden wij moeten winnen bij Wageningen. Als je dan vijf minuten voor tijd de 1-1 om je oren krijgt, is dat balen’’, keek Danny Suitela terug.

De trainer van Ede/Victoria had noodgedwongen zijn spelwijze moeten aanpassen. ,,Ik heb zelden zo’n slecht veld gezien. Daar kun je niet normaal positiespel op spelen. Derhalve besloten wij lange ballen achter hun laatste linie te spelen. Dat leverde twee kansen van Roderick Coleridge op, die beide keren de Wageningen doelman op zijn weg vond.’’

In het tweede bedrijf leek Ede/Victoria eindelijk weer eens op weg naar de drie punten. ,,Een voorzet van Roderick Coleridge, werd door Rudy Möller tegen de lat gekopt. Geoffrey van de Kamp schoot vanuit de rebound snoeihard raak. Nog een poging van Geoffrey werd uit de kruising geplukt. Ook Jonah van Doesburg had de 0-2 op zijn schoen.’’

,,Wageningen ging met vier spitsen spelen. Uiteindelijk werd vijf minuten voor tijd een van de totaal twee kansen binnen de vijf meter raak gekopt. Dat was jammer. De jongens hebben hard gewerkt. Ik had ze een overwinning gegund’’, aldus Danny Suitela, die minder lovend was over de scheidsrechter. ,,Die was de weg kwijt. Floot voor een overtreding als het niet zo was, en niet als het juist wel een overtreding was.’’

Komend week komt Ede/Victoria niet in actie vanwege de viering van het 100 jarig jubileum