Doelpunt van Jasper Verstraten wordt ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel.
Doelpunt van Jasper Verstraten wordt ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Via Arnold Brehler

Van Gent Finaleweken: Geen koppositie voor DTS Ede

3 mei 2022 om 22:31 Voetbal

EDE ,,Wij waren de beste ploeg, hadden de beste kansen, en gaven 1,5 kans weg. Maar verliezen wel met 0-1’’, vatte Arnold Brehler de wedstrijd tussen DTS Ede en SVI samen.

Op sportpark Inschoten werd dinsdagavond het restant (79 minuten) van de op 16 april gestaakte uitgespeeld, omdat destijds de scheidsrechter geblesseerd was geraakt. ,,Wij hadden het lastig met SVI. Zij speelden heel agressief en liepen op elke bal. Wij konden niet het verzorgde voetbal spelen, wat wij wilden. Vooral in de laatste fase van de aanvallen was het slordig. Ook verzuimden wij gebruik te maken van de ruimte die er voor Bram Holtman lag’’, had de trainer van DTS Ede gezien. In de eerste drie kwartier bleef het bij een buitenspeldoelpunt (zie foto) en een kans van Evert Palm.

Halverwege het tweede bedrijf kwam de bezoekers op voorsprong. ,,Een foute kaats van ons op het middenveld, werd door SVI goed afgestraft. In feite hun enige echte kans’’, baalde Brehler. Youp Kok profiteerde.

DTS zette alles op alles.,,Wij kregen zeker onze kansen via Huib Siefkes, Jol van Wijk, Evert Palm en Stijn Homburg. Maar de bal wilde er niet in. Een zure nederlaag’’, concludeerde Brehler, die verzuimde met DTS Ede de eerste plaats van CSV Apeldoorn over te nemen. DTS blijft een punt achter staan, en heeft weer een punt voorsprong op Nunspeet. ,,Heel jammer, maar uiteindelijk gaat het er om wie op 4 juni boven staat.’’

DTS ontvangt nog SVZW, Bennekom en De Merino’s en moet nog CSV Apeldoorn, DOS Kampen en komende zaterdag hekkensluiter Hierden. ,,Wij moeten nu onze wonden likken, en zorgen dat wij er zaterdag bij Hierden weer staan’’, besluit Arnold Brehler.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie