Afbeelding
Eip Janssen

Van Gent Finaleweken: Fortissimo stelt orde op zaken

Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE Fortissimo heeft concurrent Lienden voor de zo belangrijke tweede plaats met 4-1 verslagen. Behoudens een enkele periode was er voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht.

Eip Janssen

,,De basis is vorige week gelegd. Het weekend uit in Antwerpen heeft het team goed gedaan. Men leerde elkaar weer eens van een andere (niet voetbalkant) wat beter kennen. Tegen Lienden zag ik een selectie die optimaal gemotiveerd aan de start kwam”, keek Fortissimotrainer Paul Bremer terug.

Nadat Lars Haalboom de bal via de binnenkant paal het veld weer in zag springen, nam de thuisclub een 1-0 voorsprong. Een overigens curieus doelpunt ontstaan vanuit een winderige situatie. Nanno Wilholt mocht op links een corner nemen. De cornervlag ging door de wind alle kanten op en de Fortissimo speler had zeker 45 seconden nodig om uit te vinden hoe hij de corner mocht nemen. Zowel aan de kant als in het veld enig gelach. Of het daaraan lag of dat de corner subliem werd genomen is de onbeantwoorde vraag. Maar doelman Stefan Kleinveld van Lienden zag de bal over hem heengaan.

Fortissimo, dat in die fase goed speelde verzuimde de marge te verhogen. In de tweede helft een behoorlijke botsing tussen Fortissimo spits Dennis Veer en de Liendense doelman. ,,Ik wilde de bal langs hem heen tikken. Maar dat werd volkomen belet door hem. Ik dacht zeker aan een vrije bal voor ons of misschien wel een strafschop. Niets was minder waar. De verder goed fluitende scheidsrechter Leeflang besloot de Liendense doelman het voordeel van de twijfel te geven”, liet Veer weten. Hij moest behoorlijk geblesseerd het veld verlaten.

Lienden kwam langszij nadat de Fortissimo verdediging mistastte. Collin Houth niet en het was 1-1. Even leek Fortissimo te wankelen maar het was Anass el Hassnaoui die uit een corner scoorde. Ook hier ging de doelman niet vrijuit.

In de slotfase waarin bij Lienden de tank leeg leek scoorde Lars Haalboom tweemaal. Hij bracht daarmee zijn doelpuntentotaal op 28 dit lopende voetbalseizoen. En Fortissimo op doelsaldo op de zo belangrijke tweede plaats. ,,Dan slaan we in de nacompetitie de eerste ronde over”, wist Fortissimo trainer Paul Bremer. Kun je je volgende tegenstander bekijken. Wie dat dan wordt zien we wel”, sluit Bremer af.

Volgende week gaat Fortissimo op bezoek bij Wageningen.

advertentie
advertentie