Martin Speelziek, trainer midden, kijkt gespannen toe.
Martin Speelziek, trainer midden, kijkt gespannen toe. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: SDS ‘55 gaat onderuit bij sterk Heerde

21 mei 2022 om 17:47 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

WEKEROM De 1-5 nederlaag bij Heerde valt veel te hoog uit. Hoewel het verlies niet onverdiend was, vielen de laatste twee doelpunten van Heerde in blessuretijd”, kijkt SDS ’55 trainer Martin Speelziek terug.

,,Heerde was zeker in de eerste helft een maatje te groot. Na een minuut of tien kantelde de wedstrijd en stond het 0-3 in ons nadeel. Met 1-3 brak de ruststand aan. Lennart Ploeg wist een voorzet van Jaap Evert Roelofsen te verzilveren”, ging de SDS ’55 trainer verder.

In de tweede helft werd Heerde sterk onder druk gezet. ,,De aansluitingstreffer bleef echter uit. Er waren wat mogelijkheden. Gerben Roelofsen kopte goed in, maar er zat te weinig kracht achter de kopbal.” Doelman Michael Mulder moest een paar keer handelend optreden, waardoor de Wekeromse ploeg in de wedstrijd bleef. ,,Dan ga je risico’s nemen. Daar maakte het goede Heerde team gebruik van. In blessuretijd kregen we nog twee doelpunten om de oren: 1-5. Wie er niet bij is geweest denk zeker aan een afstraffing, maar dat was het zeker in de tweede helft niet”, oordeelde Speelziek.

,,Of het seizoen over is? Ik heb even gerekend. Als WZC Wapenveld twee keer verliest en wij twee keer winnen, gaat SDS ’55 nacompetitie spelen. Zeg in het voetbal nooit nooit. Zij ontvangen zaterdag het sterke Heerde. Onze opdracht is simpel maar niet gemakkelijk. Winnen van Harskamp en Achterveld. Dan zien we wel waar het schip strandt”, sluit Speelziek af.

SDS ’55 staat op een zesde plaats in de vierde klasse.