Otterlo, gepromoveerd naar de tweede klasse  ziet bekende en wat minder bekende ploegen terug.
Otterlo, gepromoveerd naar de tweede klasse ziet bekende en wat minder bekende ploegen terug. @Theo Beumer

KNVB heeft legpuzzel competitie indeling seizoen 2022/2023 klaar

8 juli 2022 om 00:01 Voetbal

EDE - De KNVB heeft de complexe legpuzzel op districts niveau voor de standaardteams vrijgegeven.

Eip Janssen

Zowel in de eerste- als tweede klasse was het door meer dan dertig overstappers uit het zondagvoetbal naar de zaterdag een hele klus. Bij de indeling is door de KNVB niet op een kilometer meer of minder gekeken. Maar de clubs uit de gemeente Ede zullen vooral in de vierde klasse uiteindelijk niet ontevreden zijn. Het seizoen 2022/2023 en het seizoen daarna staan in het teken van de voetbal piramide die de KNVB-inhoud wil geven. Dat betekent dat in de komende twee seizoenen een versterkte degradatie zal plaatsvinden. Het is niet onmogelijk dat uit elke klasse drie of misschien wel vier clubs zullen degraderen. Dat betekent dat in de meeste poules vrijwel alle clubs belangen zullen hebben. De definitieve P/D regeling evenals het competitieprogramma zullen in de loop van augustus bekend worden.

INDELINGEN 

In de eerste klasse zijn Bennekom en DTS Ede aan elkaar gekoppeld. De afstanden die deze ploegen moeten maken liegen er soms niet om. De tweede klasse C met Otterlo en Lunteren is eveneens anders ingedeeld dan voorheen. Beide clubs mogen een aantal Westelijke tegenstanders ontmoeten. In de derde klasse is de indeling van Advendo ’57 en Blauw Geel ’55 in de derde klasse A verrassend te noemen. De reis zal veelvuldig naar het Nijmeegse en/of Wageningen zijn. In deze klasse is ook SV De Braak (Helmond) ingedeeld. Als voorkeursaanvangstijd staat 17.15 uur vermeld. Of dit klopt of een fout is van de KNVB is onduidelijk. En of Blauw Geel ‘55 en Advendo’57 daar blij mee zijn is ook de vraag.

In de vierde klasse C zijn liefst vier clubs uit deze gemeente aan elkaar gekoppeld met Fortissimo, Ede/Victoria, SDS ’55 en Harskamp. De (streekderby’s) zijn vrijwel wekelijks aan de orde. FC Jeugd, komend seizoen uitkomende in de derde klasse is terug in Oost. De reis zal veelal richting Nijmegen en/of Betuwe plaatsvinden. Bij de DTS Ede vrouwen in de Topklasse is weinig veranderd.

REACTIES: ,,De indeling in de derde klasse A is best zwaar. Wel leuk te spelen tegen de club waar ik vroeger trainer was: VVA Achterberg. Ook een ESA uit Arnhem speelt altijd gedisciplineerd goed voetbal. WAVV heeft een goed stel, en ik hoorde dat JVC Cuijk ook niet te onderschatten valt. Het enige wat waarschijnlijk minder wordt is de entourage om de velden. Die was in de derde klasse B, waar Advendo’57 afgelopen seizoen in uit kwam, geweldig. De afstanden waren goed overbrugbaar. In het Nijmeegse is de publieke belangstelling op zaterdag gewoon veel minder”, oordeelt Advendo’57 trainer Jan Fluit.

,,Een hele mooie indeling. Vooral de derby’s worden een uitdaging. Ik denk dat in deze vierde klasse vijf of zes ploegen om promotie of P/D wedstrijden kunnen gaan strijden. Ik hoop echt dat Harskamp daarbij hoort. De indeling van Wodanseck heeft mij wel verrast. Ik hoop niet dat zij zich alsnog terugtrekken. Dat wordt het echt een kleine competitie”, meent Harskamp trainer Collin Oosterholt. 

Ook Fortissimo trainer Paul Bremer is verrast door deze niet verwachte indeling. ,,Een uitdaging met vele derby’s. Ik had deze indeling niet echt verwacht. Dacht meer dat de Betuwse clubs, die daarom hadden verzocht bij elkaar zouden worden ingedeeld. En dat Fortissimo daaraan toegevoegd zou kunnen worden.”

Bij de andere Hoekelumse Eng bewoner FC Jeugd is minder enthousiasme over de indeling te bespeuren. ,,Ik vind het niets, maar het is niet anders. De indeling in KNVB district West 1 beviel ons eigenlijk wel”, laat Melis Versteeg namens de zondag derdeklasser weten.  

INDELING: Eerste klasse D: Achilles ’29 (Groesbeek), Almkerk, Bennekom, DTS Ede. DUNO D, DZC ’68 (Doetinchem), LRC Leerdam, Nivo Sparta (Zaltbommel), Oranje Wit, SVW (Gorinchem), Scherpenzeel, Sliedrecht en SVL (Langbroek).

Tweede klasse C: CDW (Wilnis), CJVV (Amersfoort), De Merino’s (Veenendaal), Delta Sports’95 (Houten), Jonathan (Zeist), Dieren, Lunteren, Nieuwland ASC (Amersfoort), Otterlo, OVC ’85 (Oosterbeek), Valleivogels, Veensche Boys (Nijkerkerveen), VRC (Veenendaal) en Woudenberg

Derde klasse B: Advendo ’57, Blauw Geel’55, SV De Braak (Helmond), ESA (Arnhem), JVC Cuijk, Juliana’31, ONA’53, Renswoude, SKV, Waalstad, VVA Achterberg, Veenendaal, WAVV (Wageningen).

Vierde klasse C: CHRC (Heelsum), Fortissimo, GVC (Wageningen), Harskamp, Redichem (Heelsum), Rood-Wit ‘58 (Putten), SDS’ 55, Stroe, V.V. Barneveld, Wageningen, Wodanseck (Wolfheze) en Ede/Victoria.

Derde klasse C zondag: Angeren, Blauw Wit, Brakkenstein, DSZ, DVOL, FC Jeugd, GVA, HAVO, Jonge Kracht, Quick 1888, RKSV Driel, Rood Wit, SCE en Trekvogels.

Topklasse zaterdag vrouwen: ACV, Be Quick ‘28, DSE, DSS, DTS ‘35 Ede, Eldenia, FC Eindhoven, Oranje-Nassau, Rijnvogels, Saestum, Ter Leede en Wartburgia asv.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie