Lars Haalboom (11) blijft maar scoren en assists verzorgen.
Lars Haalboom (11) blijft maar scoren en assists verzorgen. @theobeumer

Harskamp stoomt door naar tweede plaats

19 november 2022 om 18:32 Voetbal

HARSKAMP ,,Tegen Stroe, een directe concurrent een 3-0 zege behalen, geeft altijd een goed gevoel”, opende Harskamp trainer Collin Oosterholt.

Eip Janssen

,,Maar naast de zege geeft ons als technische staf het gevoel, dat het team steeds beter gaat spelen een boost. Na de matige start tegen Fortissimo (0-4) is het nu wekelijks genieten. En daar is niet een speler maar de hele ploeg debet aan. Dat maakt het zo mooi”, gaat Oosterholt verder.

In de eerste helft wist Harskamp op een goed bezet sportpark ’t Meulevelt het goede spel slechts eenmaal te bekronen. ,,Nadat Frank (Hol, red.) in een 1 op 1 situatie met de Stroe doelman de 1-0 had laten liggen, was het met nog zo’n minuut of vijf te spelen in de eerste helft toch raak. Frank Hol zette Harskamp gezien het vertoonde spel terecht op 1-0. Altijd een mooi moment”, lachte de Harskampse trainer.

Hij instrueerde zijn manschappen voor de tweede helft tegen Stroe. Stelde vast dat naast het feit dat er genoeg scoringskansen waren er verdedigend niets werd weggegeven.

,,Dat werd in de tweede helft goed opgepakt. Het was Lars Haalboom (archieffoto) die ons op 2-0 bracht. Hij (Lars Haalboom, red.) loopt 1 op 1. Maar men vergeet te vaak dat Lars ook nog een aantal assists op zijn naam heeft staan.”

Hoewel Stroe het echt wel probeerde was de thuisclub veel te sterk in dit vooraf als ‘topper’ betitelde duel. ,,Ik denk inderdaad dat het een topper is geweest. Maar Harskamp liet zien beter te zijn dan Stroe. Dat werd met nog zo’n twintig minuten spelen bekroond met de 3-0. Een prima aanval waar meerdere aanvallers bij betrokken waren. Uiteindelijk wist Cas Lenoir met een boogballetje te scoren”, oordeelde Oosterholt. 

Dat de eerste periode werd misgelopen lag de trainer niet echt wakker van. ,,Natuurlijk is een zekerheid van een periodetitel leuk. Maar Harskamp wil graag meedoen om de eerste en dus promotieplaats. Na een stroef competitiebegin zeven wedstrijden op rij gewonnen. Met doelcijfers 37-10 dus een geweldige reeks. Dat geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd zaterdag bij Rood-Wit ’58. Een duel om de ‘wintertitel’ verwacht ik”, eindigde Collin Oosterholt gedecideerd.

Harskamp staat in de sterke vierde klasse C zoals gezegd tweede met een punt achterstand op koploper Rood-Wit ’58.

Doelpunten: Frank Hol, Lars Haalboom en Cas Lenoir.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie