Henk-Jan van de Berkt
Henk-Jan van de Berkt Theo Beumer

Advendo’57 verliest ‘0-0 wedstrijd’

26 november 2022 om 19:16 Voetbal

EDERVEEN Ik vond het een echte ‘0-0 wedstrijd’. Als je dan toch in de slotfase door een onoplettendheid met 0-1 verliest is dat heel zuur’’, keek Jan Fluit terug op de nederlaag tegen ONA’53.

door Wim van Kessel

,,De eerste tien minuten waren voor ONA’’, had de Advendo’57 trainer gezien. ,,Daarna ging het gelijk op. De kansen waren minimaal. Bij hen werd een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Bij ons mikte Henk Jan van de Berkt via de keeper voorlangs.’’

,,Ik vond ons na de rust iets gevaarlijker. Kleine kansen voor Luc Goudsblom, Silas van Ginkel, Mark van Kessel en Jacco van den Brink, die het laatste half uur weer mee deed. De beste kans was na een voorzet van Henk Jan van de Berkt. Twee spelers van ons stonden net te ver voor de bal. Anders hadden ze de bal er in kunnen ‘pissen’.’’

,,Pas een minuut of twintig voor tijd moest doelman Ewald van Manen voor het eerst in actie komen bij een kopbal van Fabian Mösle. Dezelfde speler maakte in de slotfase toch de 0-1. Bij een vrije bal stond het centrum niet goed. Mösle kon van drie meter afstand raak mikken. Zonde. Een gelijkspel was dik verdiend geweest. Organisatorisch stond het vandaag goed. Op een moment na’’, sluit Jan Fluit af.

Advendo bivakkeert op plaats acht. De marge naar de nummer 3 SKV, maar ook naar de onderste regionen is minimaal. Zaterdag wacht het verrassend sterk acterende VVA, wat tegen WAVV haar tweede verliespartij van het seizoen moest incasseren. De wedstrijd in Achterberg begint vanwege het WK om 13.30 uur.