Archieffoto: TweeVV in actie.
Archieffoto: TweeVV in actie. Gerhard Oostindië

Mannen drukken VVH dieper in het dal; vrouwen Alterno gunnen TweeVV geen set

26 november 2023 om 19:24 Volleybal

EDE Zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV moesten vrijdag naar het noorden rijden. De mannen naar De Sypel in Harderwijk en de vrouwen naar de Alternohal in Apeldoorn.

Het tweede mannenteam van VVH uit Harderwijk was lantaarndrager voor aanvang van de wedstrijd. Na de wedstrijd was die status hetzelfde. Aanvoerder Casper Kooi: ,,We begonnen de wedstrijd slordig waardoor we al snel tegen een achterstand aan keken. We kwamen goed terug tot 20-20 zodat we er alle vertrouwen in hadden dat we de eerste set gingen winnen. Maar door een paar persoonlijke fouten gaven we het aan het eind nog weg. Interim coach Jurjen Landman voerde een aantal wissels door waaronder Jan Burger die na zijn blessure weer kon spelen. Daarna ging het beter lopen en ondanks dat we veel servicefouten maakten, wonnen we de 2e set makkelijk! Helaas lieten we VVH de 3e en 4e set te lang geloven dat er nog wat te verdienen viel. Toch wonnen we ook die sets zodat we een mooie overwinning bij konden schrijven en 4 punten naar Ede mee konden nemen.”

Setstanden: 25-22, 17-25, 21-25, 20-25.

ALTERNO

De vrouwen van TweeVV reisden af naar Apeldoorn om om kwart over negen te spelen tegen Dros Alterno in de Alternohal. Ook al is de hal over de datum heen, toch kon de wedstrijd van de Edese vrouwen tegen Alterno doorgang vinden. Of het door de hal kwam of door het alternerende spel van TweeVV, of beide, zal onduidelijk blijven; feit is dat TweeVV zonder punten naar Ede terugkeerde. TweeVV had veel moeite om te scoren en ook verdedigend liep het niet zo lekker. Alterno kon zo het spel van TweeVV te makkelijk lezen. Aanvoerster Floor Kamps: ,,De eerste set begonnen we zwak en liepen we achter de feiten aan. De tweede set begonnen we beter en hadden we met vlagen goed spel. Tess van Asselt viel op door een erg mooie serviceserie. Maar Alterno had ook een heel erg goede service waardoor wij veel ketsers hadden. Die hadden zij gelukkig ook als wij een sterke service hadden. De derde en vierde set zijn daarna in een waas voorbijgegaan. Soms hadden we hele mooie reeksen, dan weer enorme reeksen tegen.”

Het zelfvertrouwen kan aanstaande dinsdag worden opgekrikt in de bekerwedstrijd tegen Blauw Wit.

Setstanden: 25-21, 27-25, 25-13, 25-18.

De bouw van de Alternohal is al over de helft.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie