De Edese bondscoach Evangelos Doudesis
De Edese bondscoach Evangelos Doudesis @tedXmedia

Waterpolosters verslaan op WK Kazachstan met grote cijfers

6 februari 2024 om 17:00 Waterpolo

EDE (ANP) De waterpolosters hebben hun eerste overwinning geboekt op het WK in Qatar. De regerend wereldkampioen was in de tweede groepswedstrijd met 27-4 veel te sterk voor Kazachstan. De periodestanden waren 6-0 4-1 8-3 9-0. 

De ploeg van de Edese bondscoach Evangelos Doudesis en assistent-bondscoach Richard van Eck begon zondag aan het WK met een 10-8-nederlaag tegen de Verenigde Staten, de huidige olympisch kampioen. Kazachstan, dat eerder Brazilië had verslagen na strafworpen, was duidelijk van een ander niveau.

Oranje had in de eerste periode al een geruststellende voorsprong te pakken (6-0) en zag Kazachstan pas in de tweede periode een treffer maken (4-1). Nederland voerde vervolgens de score verder op met respectievelijk acht en negen treffers in de laatste twee periodes.

De selectie herbergt veel spelers met een Polar Bears Ede-link. Zo doen de huidige Berinnen Iris Wolves en Lola Moolhuijzen mee. Ook Vivian Sevenich, Simone van de Kraats, Fleurien Bosveld en de Edese Nina ten Broek speelden in het verleden bij Polar Bears.  

Nederland sluit donderdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Brazilië. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 in de poule spelen in een kruisfinale voor een plek bij de laatste acht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie