Ex-Polar Bears Simone van de Kraats in actie tegen Groot-Brittannië.
Ex-Polar Bears Simone van de Kraats in actie tegen Groot-Brittannië. anp / Sander Koning

Waterpolosters eenvoudig naar halve finale EK in eigen land

9 januari 2024 om 18:55 Waterpolo

EINDHOVEN/EDE (ANP) De Nederlandse waterpolosters hebben zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Eindhoven. De regerend wereldkampioen was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion veel te sterk voor Groot-Brittannië: 25-6. De periodestanden waren 7-1 8-2 3-1 7-2.

Oranje was na poulewedstrijden tegen Kroatië (24-6), Hongarije (14-11) en Griekenland (15-10) als groepswinnaar doorgedrongen tot de kwartfinales. Groot-Brittannië had een wedstrijd in de tussenronde tegen Israël (winst na strafworpen) nodig om zich te plaatsen.

Het niveauverschil tussen de twee ploegen werd in Eindhoven meteen duidelijk. Oranje liep in de eerste periode snel uit naar een geruststellende voorsprong, waarna de marge voor rust werd verdubbeld (15-3). De ploeg van Edenaar Evangelos Doudesis nam in de derde periode gas terug, maar was in de slotfase weer op schot.

De selectie herbergt veel spelers met een Polar Bears Ede-link. Zo doen de huidige Berinnen Iris Wolves en Lola Moolhuijzen mee. Ook Vivian Sevenich, Simone van de Kraats, Fleurien Bosveld en de Edese Nina ten Broek speelden in het verleden bij Polar Bears.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie