Afbeelding
Mark Gunnink

Waterpoloërs Polar Bears ontvangen uitnodiging voor Oranje

7 februari 2020 om 11:59 Waterpolo

EDE In totaal vijf spelers van Polar Bears hebben een uitnodiging ontvangen voor Oranje, drie speelster van de vrouwen en twee spelers van de mannen. De Nederlandse teams spelen dinsdag 11 februari in de FINA World League. De mannen spelen om 17.00 uur in Varaždin tegen Kroatië en de vrouwen om 18.30 uur in Limoges tegen Frankrijk.

Bondscoach Arno Havenga van de vrouwen nodigde van Polar Bears Simone van de Kraats, Iris Wolves en Joanne Koenders uit. Bondscoach Harry van der Meer selecteerde Eelco Wagenaar en Ruud van der Horst. ,,We reizen zondag al af naar Varaždin en zullen maandag twee keer sparren tegen Kroatië. Een mooie gelegenheid om nog een paar spelers aan het werk te zien die er bij het EK niet bij waren", aldus Van der Meer.

OPZET WORLD LEAGUE Het Nederlands vrouwenteam speelt in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden tegen achtereenvolgens Italië (19 november, 14-16 winst na strafworpen), Frankrijk (uit), Hongarije (uit), Griekenland (in Dordrecht), Spanje (in Utrecht) en Rusland (in Nijverdal). De beste vier landen gaan door naar de Super Final die in juni wordt gespeeld.

Bij de mannen zijn de twaalf deelnemende Europese landen verdeeld over vier poules van drie. Na een halve competitie gaan de nummers 1 en 2 van elke poule in play-offs strijden om een plek in de Super Final van de World League (juni 2020). De nummers 3 van de vier poules spelen met elkaar nog door in een halve competitie. Nederland verloor eerder met 7-12 in Den Haag van Servië en kan zich alleen bij winst op Kroatië nog plaatsen voor de play-offs.

OLYMPISCHE SPELEN De World League-cyclus staat dit jaar in de schaduw van kwalificatie voor de Olympische Spelen. De Nederlandse vrouwen strijden op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) van 8 tot 15 maart in Triëst (Italië) om de laatste twee tickets voor Tokio. Voor de mannen zijn er van 22 tot en met 29 maart in Rotterdam nog drie plaatsbewijzen te verdelen. De loting voor beide OKT's vindt dinsdagmiddag 11 februari plaats op het FINA-bureau in Lausanne.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie