Afbeelding
Theo Beumer

Inhaalrace Polar Bears beloond met halve finale

2 mei 2021 om 17:03 Waterpolo

EDE  ,,Wij hebben wel eens vaker iets geks gedaan, merkte Kas te Riele op bij een 12-7 achterstand na drie periodes. De trainer en de ploeg pakten dat op. En uiteindelijk op karakter wisten wij terug te komen op 12-12. Dat gaf zoveel vertrouwen dat wij wisten dat wij de strafworpen zouden winnen’’, keek Guus Wolswinkel terug op de succesvolle inhaalrace van Polar Bears. Door de zege in ‘the best of three’ tegen Het Ravijn, plaatsen de Edenaren zich voor de halve finale. Daarin is komend weekeinde ZV De Zaan de opponent.

,,Wij kwamen niet scherp uit de startblokken. Het leek alsof wij de vermoeidheid van de twee wedstrijden op vrijdag en zaterdag voelden. De ballen gingen er bij ons ook te makkelijk in. Het Ravijn is ook een ervaren ploeg, die daarvan profiteert.’’

Met een achterstand van 5 doelpunten (12-7) leek het een kansloze missie te worden. ,,Na die woorden van Kas, wilden wij nog een keer knallen. Wij hadden ook niets meer te verliezen. Stukje voor stukje kwamen wij dichterbij. Wij gingen er ook echt in geloven. ‘’ Nadat Te Riele, Tom de Weerd (2x) en Tarik Scherrenburg de spanning hadden terug gebracht tot een doelpunt, was het juist Kas te Riele die in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. Daardoor waren er opnieuw strafworpen nodig om een winnaar aan te wijzen.

Waar Wolswinkel in de reguliere wedstrijd er drie maakte, miste hij opnieuw vanaf vijf meter. ,,Dat was balen. Maar ik had vertrouwen in mijn teamgenoten dat het goed zou komen. In de reguliere serie van vijf miste uitgerekend oud Polar Bears speler Jorrit Aanstoot de laatste van de vijf strafworpen voor Het Ravijn. In het vervolg scoorde Tom de Weerd, en stopte Eelco Wagenaar een strafworp.

Met als gevolg dat Polar Bears zich plaatst voor de halve finale. ZV De Zaan, dat in twee duels afrekende met AZC, is de volgende opponent. ,,Zij zijn tweede geworden in de competitie. Wijzelf hebben net van hen verloren. Maar ik denk dat het voor geen enkele ploeg leuk is om tegen ons te spelen. Wij hebben niets te verliezen en gaan alles geven. Dan kijken we wel of dat voldoende is voor de finale’’, sluit Guus Wolswinkel af.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie