Simone van de Kraats was met vier doelpunten op schot.
Simone van de Kraats was met vier doelpunten op schot. Theo Beumer

Vrouwen Polar Bears slaan eerste slag

7 mei 2021 om 21:06 Waterpolo

EDE De vrouwen van Polar Bears hebben zich vrijdagavond een goede uitgangssituatie verschaft voor de finale van de play-offs waterpolo. In Utrecht werd UZSC met 10-12 verslagen. ,,ik vind niet dat wij met een been in de finale staan. Wel met twee benen op 1-0’’, oordeelde Evangelos Doudesis.

De trainer/coach zag dat vanaf de start in zwembad De Krommerijn zijn ploeg de controle had. Dat resulteerde ook in een 0-2 voorsprong via Lola Moolhuijzen en Simone van de Kraats. ,,Wij speelden goed en geconcentreerd’’, meende Doudesis.

Polar Bears bouwde stapje voor stapje de score uit. Halverwege was het 3-5. Na drie periodes 6-9. Met twee achtereenvolgende doelpunten bracht Simone van de Kraats Polar Bears eigenlijk al in veilige haven: 6-11. In de slotfase kwam UZSC terug tot 10-12, maar echt spannend werd het niet meer.

,,Ons spel kan zeker nog beter’’, bleef Doudesis kritisch. ,,Wij moeten pro actiever spelen. Belangrijk is ook zaterdag ons plan goed uit te voeren tegen een overigens ook goede ploeg. En als we dat doen is de kans groot dat we winnen.’’

De vrouwen van Polar Bears spelen zaterdag om 17.00 uur in De Peppel. Bij winst staat de Edese formatie in de finale . Bij verlies volgt zondag een beslissende wedstrijd in Utrecht.

Periodestanden: 1-2, 2-3, 3-4 en 4-3. Doelpunten: Simone van de Kraats 4, Lola Moolhuijzen 2, Nina ten Broek , Fleurien Bosveld, Nienke Vermeer, Jill Oort, Laura Schinkel en Storm Willemsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie