Afbeelding
Theo Beumer

Waterpolovrouwen naar halve finales play-offs

5 maart 2022 om 20:01 Waterpolo

EDE De vrouwen van Polar Bears hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de halve finale van de play-offs waterpolo. De Ham werd met 6-12 in Wormerveer verslagen. Vrijdag was in Ede met een 17-10 winst al een voorschot genomen.

,,Gezien het verschil op de ranglijst, nummer twee tegen nummer zeven, waren wij eigenlijk verplicht te winnen. Dat hebben wij gedaan. Zowel vrijdag als zaterdag ging de eerste periode nog aardig gelijk op. Daarna konden wij uitlopen, en zijn niet meer in de problemen geweest. Opvallend was nog wel de eerste periode van vrijdag. Toen stond het 6-6. Zo’n beetje elke aanval ging er in. Dat was ongekend’’, had Koen de Weerd gezien.

In de halve finale wacht in een ‘best of three’ UZSC. De ploeg uit Utrecht bleef Het Ravijn de baas. ,,Dat was ook volgens verwachting. Het verschil met hen is klein. Op de eindrangschikking hadden wij drie punten meer. In de drie competitiewedstrijden begonnen wij thuis met een verlies, toen nog veel meiden ontbraken. Later speelden wij in twee weken twee keer tegen elkaar met een verlies en winstpartij.’’

,,Ik verwacht komende week spannende wedstrijden. Zaak is onze eigen spel te spelen. Wij willen juist dan pieken. Daar werken wij naar toe. De doelstelling is het in twee wedstrijden te beslissen. Heb je een derde en beslissende wedstrijd, is er het thuisvoordeel’’, weet Koen de Weerd.

Doelpunten: Storm Willemsen, Lola Moolhuijzen, Laura Schinkel en Fleurien Bosveld 2, Nina van de Geijn, Nienke Vermeer, Silvanne Slot en Jasmijn Dikmans 1. 

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie