Fleurien Boveld pakte ook haar doelpunten mee tegen UZSC.
Fleurien Boveld pakte ook haar doelpunten mee tegen UZSC. Theo Beumer

Vrouwen Polar Bears plaatsen zich voor finale

8 mei 2021 om 18:54 Waterpolo

EDE De vrouwen van Polar Bears hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van de play-offs waterpolo. Ook in de tweede ontmoeting was de ploeg van trainer/coach Evangelos Doudesis te sterk voor UZSC: 11-8. Komend weekeinde wordt de finale gespeeld tegen Widex GZC Donk.

De wedstrijd kende veel overeenkomsten met die van een dag daarvoor in Utrecht. Polar Bears kwam op een 2-0 voorsprong door Laura Schinkel en Storm Willemsen. UZSC wist nog even terug te komen tot 2-2, maar daarna bouwde de thuisploeg de voorsprong geleidelijk uit. Na de eerste periode was het 4-2, halverwege was die stand verdubbeld: 8-4.

,,Wij waren dominant. Speelden zeer gecontroleerd. Stapje voor stapje maakten wij de eerste twee periodes het verschil. Ik vond ons spel beter dan op vrijdag’’, keek Evangelos Doudesis terug.

De marge van vier stond ook na drie periodes op het bord: 9-5. Toen Polar Bears in de laatste periode uitliep naar 11-6, was de ontmoeting beslist. Daar konden ook de laatste twee doelpunten van UZSC niets meer aan veranderen.

,,Een verdiende overwinning’’, oordeelde Doudesis. Die plaatst zich als trainer van Polar Bears voor de vierde keer op rij voor de finale. En net als de laatste editie van twee jaar geleden is Widex GZC Donk de opponent. ,,Ik vind op dit moment dat de tweede beste teams van Nederland. Ook Europees zouden deze ploegen goed kunnen meedoen. Een echte klassieker. Ik verwacht twee of drie spannende wedstrijden.’’

Het worden voor ‘Eva’ de laatste duels als trainer/coach. ,,Ik ben superblij dat ik nog een week langer met deze meiden mag samenwerken. Het gaat er niet om dat ik eventueel afscheid neem met een titel. Ik ben in dienst van Polar Bears. Het gaat er om dat de club weer kampioen wordt’’, besluit Evangelos Doudesis, die zich helemaal gaat richten op zijn taak als assistent bondscoach van het Nederlands waterpolo team.

Doelpunten Polar Bears: Laura Schinkel, Jill Oort, Fleurien Bosveld en Simone van de Kraats 2, Lola Moolhuijzen, Storm Willemsen en Nina ten Broek 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie