Afbeelding
Politie

Politie toont beelden van drie vermoedelijke daders van autobranden in Veldhuizen

Brand

EDE De politie heeft woensdag beelden gedeeld van een trio dat in september vermoedelijk twintig auto’s in brand stak in de Edese wijk Veldhuizen. Op de beelden zijn drie mannen op een scooter te zien. Op basis van onderzoek gaat de politie ervanuit dat zij verantwoordelijk zijn voor alle branden die nacht. Daarnaast meldt de politie dat de branden mogelijk te maken hebben met een conflict dat op dezelfde dag in Ede heeft plaatsgevonden. 

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over dit conflict. Ook overige informatie die kan leiden tot het oplossen van deze zaak blijft welkom. ,,Ook als u denkt dat de politie de informatie al heeft, spreken we u graag.”

De politie is in het bijzonder op zoek naar het antwoord op de volgende vragen: ,,Wie weet om welk type scooter het gaat? De daders hadden een jerrycan bij zich; is deze jerrycan ergens geleend, of kent u iemand die zo’n jerrycan heeft of misschien ineens niet meer had?”

Gisteren kondigde de politie de vertoning van de beelden in het programma BureauGLD al aan. Hiervoor werd onder meer een zogenaamde SMS-bom ingezet.

Bekijk de beelden hieronder.

Bron video: Omroep Gelderland/Bureau GLD.

 

advertentie
advertentie