Afbeelding
Freek Wolff

Rechtszaak tegen verdachte in zaak-Shelley start in juli inhoudelijk

22 maart 2021 om 11:30 Misdaad

EDE (APA) De strafzaak tegen de 24-jarige Edenaar, die wordt verdacht van de moord op de 22-jarige Shelley Bosch in juni vorig jaar in Ede, wordt op 12 juli door de rechtbank inhoudelijk behandeld. 

Er wordt nog aanvullend psychologisch onderzoek gedaan naar de verdachte. De Edenaar zou zijn toenmalige vriendin Shelley in haar appartement aan de Jan Th. Tooroplaan met tientallen messteken om het leven hebben gebracht. Hij is inmiddels onderzocht door het Pieter Baan Centrum, maar op verzoek van de verdediging is een aanvullend onderzoek gestart door een expert op het gebied van forensische psychologie. De rechtbank kondigde aan dat zowel deze deskundige als de onderzoekers van het PBC op de zitting van 12 juli als getuige-deskundigen worden gehoord.

De tussentijdse zitting van maandag was bedoeld om de voortgang van de zaak te bespreken. De Edenaar, die vastzit in Alphen aan de Rijn, zou via een videoverbinding aanwezig zijn, maar verscheen niet voor de camera. Ook zijn advocaat kwam tegen de verwachting van de rechtbank in niet opdagen. Na telefonisch contact met het advocatenkantoor werd duidelijk dat er verder geen aanvullend onderzoek wordt gevraagd. Op 17 mei is opnieuw een tussentijdse zitting gepland, voordat de zaak in juli inhoudelijk wordt behandeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie